Irak ei halua pakko-palautettuja, on kiinnostunut al-Holin tyhjentämisestä

Irakin Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja ja aiempi sisäministeri tapasi tänään YK-järjestö IOM:n edustajan, ja keskustelu koski Syyriassa sijaitsevan al-Holin internointileirin purkamista ja muissa maissa olevien irakilaisten pakolaisten kotiinpalaamista.

Turvallisuusneuvonantaja Qassem al-Araji kertoi tänään torstaina uutistoimisto INA:lle keskustelusta Yhdistyneiden Kansakuntien siirtolaisjärjestön IOM:n (International Organization for Migrants) edustajan (Chief of mission) Giorgi Gigaurin kanssa, ja Irakin kannasta pakolaisina ja siirtolaisina muissa maissa oleskelevien Irakin kansalaisten asiaan.

Al-Araji korosti  kansainvälisen ratkaisun löytämisen tärkeyttä al-Hol-leirin tapaukseen ja korosti samalla, että Irak vastustaa irakilaisten siirtolaisten pakkopalauttamista.

Al-Araji keskusteli Gigaurin kanssa maahanmuuttoasiasta ja irakilaisten siirtolaisten humanitaarisen tilanteen seurannasta korostaen, että Irak vastustaa siirtolaisten pakkopalauttamista, ja rohkaisee heidän vapaaehtoista paluutaan.

Gogauri kertoi, että ”kansainvälisen siirtolaisjärjestö kunnioittaa vapauksia ja toimii humanitaaristen periaatteiden mukaisesti, eikä sillä ole mitään roolia siirtolaisten pakkopalauttamisessa”.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top