Iranilainen sotilasjohtaja tunnustaa Iranilla olevan rajojensa ulkopuolella 6 proxyarmeijaa

Iranin armeijan huomattava komentaja väittää, että hänen maansa papillisella johdolla on käytössään peräti ”kuusi armeijaa rajojensa ulkopuolella, jotka toimivat Iranin hyväksi”.

Khatam al-Anbiyan” komentaja Gholam Ali Rashid kertoi lausunnoissaan, että Yhdysvaltojen drone-iskussa surmaama Iranin vallankumouskaartin IRCG:n Quds-joukkojen komentaja Qassem Soleimani ilmoitti kolme kuukautta ennen kuolemaansa, että kuusi armeijaa toimii jo islamilaisen vallankumouksen hyväksi Iranin alueen ulkopuolelle.

Ali Rashid totesi lausunnossaan, että näillä armeijoilla on ideologisia taipumuksia, ne asuvat Iranin ulkopuolella ja niiden tehtävä on puolustaa Iranin islamilaista vallankumousta.

Hänen väitteidensä mukaan näihin armeijoihin kuuluvat Libanonin Hizbollah, Hamas– ja Islamilainen-Jihad -liikkeet, Syyrian hallituksen joukot (tästä oltaneen Damaskoksessa eri mieltä), Irakin hallituksen alaisuudessa olevat kansan mobilisointivoimat, ja Houthi-miliisi Jemenissä. Ali Rashidin mukaan Iranin pappisjohto voi käyttää näitä järjestöjä proxy-armeijoina, ja osana ”diplomatiaansa”.

Soleimani ja Irakin kansan mobilisaatiojoukkojen apulaispäällikkö Abu Mahdi Al-Muhandisi saivat surmansa USA:n drone-iskussa Bagdadin kansainvälisen lentokentän lähellä 3. tammikuuta 2020. Komentajan puheet viittaavat vahvasti siihen, että Iran, joka tavoittelee myös ydinaseistusta, käyttää runsaasti voimavarojaan Lähi-Idän epävakauttamiseen, ainakin Syyriassa, Irakissa, Saudi-Arabiassa ja Jemenissä.

Luettavaa:

1 Comment

  1. juha II
    27.9.2021 23:05

    Kyllä nyt on varmasti kevyt mieli kun sai kakaistua sen suustaan, jonka jo koko maailma tiesi.

    Mutta kuten wanha sanonta tietää tiivistää: ”Metsää ei näe puulta!”

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top