Iranilainen teloitettiin alkoholin nauttimisesta, kolmannesta kerrasta kuolemantuomio

Pappisvaltaisesta Iranista kuuluu omanlaisiaan uutisia. Iranin ihmisoikeustilannetta seuraava julkaisu raportoi perheenisän teloituksesta, joka tapahtui torstai-aamuina, rukoushetken aikaan. Tuomio tuli alkoholin nauttimisesta.

Teloitetun asianajaja Hossein Habibi Shahri kertoi, että hänen asiakkaansa, kahden lapsen isä, tuomittiin kuolemaan ”alkoholin käytöstä kuudennen kerran” ja että hänen rangaistuksensa toimeenpantiin 9. heinäkuuta 2020 Mashhadin keskusvankilassa. Iranin rikoslain 179 § määrää käyttämään kuolemantuomiota jo kolmannen tuomion jälkeen alkoholin käytöstä.

Habibi sanoi tunteellisessa Instagram-viestissään , että nimellä Morteza tunnettu mies oli kahden pienen lapsen isä.

”Epäilemättä tämä on lakimiesurani vaikein päivä…  Asiakkaani oli tuomittu kuolemaan syytettynä alkoholijuomien juomisesta. Korkein oikeus piti voimassa hänen tuomionsa, ja aamuvarhaisella  -rukouskutsuhetkellä …

En voinut tänään katsoa asiakkaani lasten ja vaimon silmiin. Huolimatta yhden vuoden oikeustaistelusta, ja parhaiden kollegojeni neuvoista ja kuulemisista, puolustukseni ei osoittautunut hyödylliseksi, -ja tänään asiakkaani lapsista tuli orpoja.

Viimeisessä tapaamisessamme hän tuli luokseni, ja kysyi innokkaasti ”mitä kuuluu, herra lakimies?” Kohtaen hiljaisuuteni hän kuiskasi: ”Luotamme Jumalaan!”

Kuva Morezan lakimiehelle Hossein Habibi Shahrille osoitetusta teloitusmääräyksestä otsikkokuvana. 

Asiasta uutisoi Iran HRM 09.07.2020.

7 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  10.7.2020 13:08

  V…. ……..t !!!

  Vastaa
 2. Janis Petke
  10.7.2020 15:55

  Olisipa raiskauksesta Suomessa sama tuomio ja jo siitä ensimmäisestä

  Vastaa
 3. Puolueeton
  10.7.2020 19:20

  Aika rankka tuomio huumeitten käytöstä. Meillä taitaa saada pienet sakot edelleenkin meillä kiellettyjen huumeiden käytöstä.
  Huume on ainetta, joka vaikuttaa aivojen välittäjäaineisiin. Kulttuuri sitten leimaa toiset kielletyiksi ja toiset sallituiksi.

  Vastaa
  1. Timo Kariluoto
   11.7.2020 10:25

   Huume on juridinen termi, jolla viitataan kiellettyihin päihteisiin, läketieteen kanssa sinänsä ei ole mitää tekemistä.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    11.7.2020 12:51

    Huume=Keskushermostoon lamauttavasti vaikuttavia aineita, huumausaine, narkoottinen aine. Huume on lääketieteellinen termi ja alkoholi on huume. Finlex ei edes tunne koko sanaa. Lakikirjassa puhutaan päihdyttävistä aineista.

    Vastaa
 4. murre riepunen
  11.7.2020 09:14

  Taitaapi olla samainen Ali-hassan Morteza joka heilui TampereenTammelan torilla ympäri päissään, joten Suomi ottakoon syyt päälleen, sekä keskeytettävä kaiken palautustoiminnan islamilaisiin maihin, korvauksia maksetta 100 miljoonaan sukulaisille, tuttaville, sekä erittäin hyvälle asianajajalle Hussein-jotakin, anteeksi pyynnön, jonka polvillaan lentokentän kumhuraisella kiitotiellä käy esittämässä ulkoiluministeri Haavisto, ellei ole sitä ennen vankilaan passitettu.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.7.2020 11:55

   Kyllä tämä on eri hemmo.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top