Iranin johtajapappi Khamenei on yhä Twitterissä

Keskusteluun siitä, kuka kelpaa olemaan äänessä sosiaalisessa mediassa, on liittynyt myös Iranissa asuva ääriajattelun ja ihmisoikeus-loukkausten arvostelija Masih Alinejad. Kuunnellaankin, mitä hänellä on sanottavaa. Masih kysyy, kuka kelpaa Twitterille.

”Nyt on aika Twitterin poistaa mies, joka on estänyt 83 miljoonaa iranilaista Twitteristä, kieltänyt USA:n ja Euroopan korona-rokotteiden hankkimisen maahansa, ja määrännyt 1500:n protestoijan tappamiseen johtaneet toimenpiteet. Poistakaa @Khamenei nyt”, vetoaa iranilainen naisasia- ja ihmisoikeusaktivisti Masih Alinejad.

Kannattaa muutenkin seurata iranilaisia pappisvallan arvostelijoita, joilla on kokemusperäinen näkemys poliittisesta islamista. He myös arvostelevat länsimaita oudosta käyttäytymisestä, kun keskustelukumppaneiksi kelpaavat vain ääri-islamistit, eikä muslimaissa asuvien ääntä haluta kuunnella.

 

2 Comments

 1. Juha6
  9.1.2021 12:53

  Kim jong-un on myös twitterissä.. liekkö valeprofiili, vaikka ihan uskottavan oloinen..

  https://mobile.twitter.com/official_kju?lang=fi

  Vastaa
 2. Merceeri
  9.1.2021 13:20

  Wikipedia

  ”Fatwat ja politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Islam ei ole pelkästään uskonto, vaan sillä on myös poliittinen puolensa. Islamin tavoitteena on maallisen lainsäädännön korvaaminen Jumalan lailla, jolloin uskonoppineitten antamat fatwat korvaisivat lakia säätävät parlamentit. Islamilaisissa maissa papisto ja hallitusvalta ovat tämän takia aina kamppailleet keskenään vaikutusvallasta.

  Tunnettu länsimaiseen sananvapauteen kohdistunut fatwa on ajatollah Ruhollah Khomeinin vuonna 1989 Salman Rushdielle langettama kuolemantuomio. Sen myötä fatwan käsite oikeastaan tuli länsimaissa tunnetuksi. Se johti myös kauan jatkuneeseen väärinkäsitykseen, että fatwat olisivat ainoastaan tappokäskyjä. Kuuluisa poliittinen fatwa on myös Osama bin Ladenin vuonna 1998 antama käsky hyökätä amerikkalaisia vastaan. Siinä Yhdysvaltain joukkoja verrattiin saatanaan, julistettiin pyhä sota Yhdysvaltoja vastaan ja kehotettiin tappamaan kaikki amerikkalaiset ja heidän liittolaisensa ”missä ja millä keinoilla tahansa”. Syyskuun 11. päivän terrori-iskuja vuonna 2001 pidetään suorana seurauksena bin Ladenin fatwasta.

  Vuonna 2010 Saudi-Arabia sulki joukon internetissä toimivia fatwa-sivustoja, joiden antamia uskonnollisia ohjeita se piti hallinnolleen uhkana.[13]”

  Joten:

  Se, että tällainen Iranin johtajapappi, tappokäskyjä milloin minnekin jakeleva Khamenei.ir, saa vapaasti uhkailla tappokäskyillä kaikkia vääräuskoisia Twitterissä, niin eikö se aseta ko. somefirman sensurointeineen ja banni-arvopohjineen (demokraattisesti) hiukan erikoiseen valokeilaan? Näin kristityn vinkkelistä näyttää fiilispohjalta ja tarkemminkin ajateltuna siltä, että Suuri Saatana orkestroi koko länsimaista (poliittista) balettia – tässä tapauksessa somefirmojen moderoinnin avulla, sensuroimalla kaikkea sitä, mikä ei istu helvetin herran suunnitelmiin?

  Ps. Miksi lähes kaikki valtavirran kristityt kirkot vaikenevat asiasta? Johtuukohan se siitä, että ”ongelma” ei enää olekaan piruntorjuntabunkkerin ulkopuolella, vaan on päässyt luikertelemaan sisäpuolelle?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top