Iranin presidentti: USA siunannut Jamal Khashoggin murhan

Iranin presidentti Hassan Rouhani väittää, ettei Saudi-Arabia olisi murhauttanut toimittaja Jamal Khashoggia ilman USA:n suostumusta. Väitteensä presidentti esitti Islamic Republic News Agency:n kautta. Samassa yhteydessä hän syytti saudeja siviilien pommittamisesta Jemenissä, myöskin USA:n taustatuella.

Murhattu ja paloiteltu Jamal Khashoggi oli paennut Saudi-Arabiasta, ja työskenteli The Washington Post:lle. Hän katosi 02.10. mentyään saudien konsulaattiin Istanbulissa. Khashoggilla tiedetään olleen, ennen maanpakoaan, läheiset suhteet Saudi-Arabian aikaisempaan tiedustelupäällikköön, ja häntä pidettiin saudien asioissa insiderina, ja myös näkyvänä hallitsijaperheen arvostelijana.

Jamal Khashoggin murha on aiheuttanut tilanteen, jossa USA:n on vaikea suhtautua ilmiselvään valtion t. hallitsijan sekaantumiseen henkirikokseen, ja samalla säilyttää kaupalliset ja sotilaalliset suhteet saudeihin. Iranin ulostulo näyttää olevan suunnattu juuri USA:n ja saudien asekauppa-suunnitelmia vastaan, Saudi-Arabian ollessa Iranin sotillaallinen kilpailija Gulfin alueella. Jemenin sisällissodassa USA ja Iran tukevat eri osapuolia.

Asiasta kertoi tänään Sputnik News.

Turkissa murhatun toimittajan sedällä yhteys Suomeen ja Donald Trumpiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top