Iranin vallankumouskaarti sanoo: Tel Aviv ja Haifa maan tasalle, jos Iraniin isketään

Samaan aikaan, kun kansainvälinen ydinteknologian valvontajärjestö pohtii Iranin antamaa virallista ilmoitusta ydinasekelpoisen uraanin rikastamisen uudelleenaloittamisesta, ja Persianlahden ilmatilassa päivystävät USAF:n tankkauskoneet, kuulemme Iranin suunnasta hurjaa puhetta.

Iranin vallankumouskaartin ilmavoimien komentaja Ali Hajizadeh ilmoitti tänään lauantaina libanonilaisen al-Manar TV:n haastattelussa, että  pappisvaltainen Iran vastaa mahdolliseen iskuun hyökkäämällä ohjuksilla Israeliin. Kostoiskuihin käytettäisiin Iranin palestiinalaiselle Hamas-järjestölle ja libanonilaiselle shia-islamistiselle Hezbollahille antamia ohjuksia.

Gazan ja Libanonin ohjuskapasiteetti on kokonaisuudessaan Iranin tukemaa, ja ne ovat etulinjassa. konfrontaatiota varten. ” ( “All the missile capabilities of Gaza and Lebanon have been supported by Iran, and they are the front line for confrontation.”)

”Opetimme Resistance Frontia tekemään onkivavat itse, sen sijaan että tarjoaisimme heille kaloja, ja Libanonissa ja Gazassa osataan tekniikka ohjusten valmistamiseksi.”  ”Nykyisin palestiinalaiset ampuvat raketteja sensijaan että heittäisivät kiviä. ” ”Palestiinalaisilla on nykyään tekniikka osumatarkkojen ohjusten valmistamiseksi”.

Näin siis Iranin vallankumouskaartin ilmavoimien komentaja. Noin vuosi sitten kaartin korkein johtaja, Soleimani, sai surmansa ohjusiskussa Irakissa. Tämä teko on luvattu kostaa, kuten myös ydinaseprojektin johtajan kuolema autopommi-iskussa tämän vuoden syksyllä. Al Hajizadeh jatkoi lausuntoaan uhkaamalla Israelia:

”Ajatollah Ali Khamenei on antanut meille yleiskäskyn tasoittaa Haifa ja Tel Aviv maan tasalle, mikäli Iraniin kohdistuu mitään hullutusta, ja olemme työskennelleet viime vuodet ollaksemme kykeneviä tekemään niin.”  Teheran tukee kaikkia puolueita, jotka seisovat kasvokkain Israelin kanssa.

Hajizadeh jatkoi uhkaamalla niitä arabimaita, joiden alueilla on USA:n sotilaita: Arabimaat, joissa on tukikohtia,  tulevat kietoutumaan jokaiseen sotaan, joka koskee Irania. ”Ei tule olemaan eroa amerikkalaisten tukikohtien ja niiden maiden välillä, jotka majoittavat niitä, missään Irania vastaan kohdistuvassa sodassa.” (“There will be no difference between the American bases and the countries that host them in any war against Iran.”)

Hajizadeh muistutti myös, että ”Iranin ohjusten kantomatkan rajoittaminen 2000 kilometriin asti ei tule jatkumaan ikuisesti. Ohjuskapasiteettimme ei ole neuvoteltavissa, eikä kenelläkään ole oikeutta vaatia niin Teheranilta.”

Iran avaa uuden reaktorin ja nostaa uraanin rikastustasoa ase-kelpoiseksi

Iranin ydinaseohjelman johtaja menehtyi attentaatissa, hirmuista kostoa syyllisille luvataan

6 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  2.1.2021 21:37

  Arabien öyhätystä ja mölinää. Ei kerkeis kissaa sanoa, ennenkuin Tehran olis tuhkana, jos ja kun…

  Vastaa
 2. Pah
  2.1.2021 22:59

  On se vaan jotenkin hassua että moisia kaapuihin verhottuja luolamiehiä on päästetty noinkin merkittäviin hommiin.

  Jotenkin ymmärtäisi jos tuokin matalaotsainen ukkeli örisisi ja uhoaisi kännispäissään jossakin räkälässä muiden luuserikavereidensa kanssa noita juttujaan. Mutta että Iranin johdossa on vastaavia hemmoja ja he voivat ihan vakavalla naamalla komentaa niinkin merkittäviä hampaisiin asti aseistautuneita sotavoimia.

  Pikkusen pelottaa ajatellakin mitä moiset kahjot saavat valtiojohdossa vielä aikaan..

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.1.2021 23:15

   Trump ei tykkää niitten ydinase-puuhasta. -Eihän niille voi antaa nallipyssyäkään ettei vahinkoja?

   Vastaa
   1. Kokko
    3.1.2021 09:13

    Israel ole koskaan päästänyt ydinaseohjelmansa tarkkaloijoita maahansa, toisin kuin Iran on.
    Suurin uhka maailmanrauhalle on Israel, joten Jos Iran onnistuu iskuissaan niin Voi vain todeta, että jokainen voitto Israeli maaperällä on suuri loikka kohti maailmanrauhaa.
    Tsemppiä Iran ja kiitos kun puolustat myös suomea noita sotahulluja rasisteja vastaan.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     3.1.2021 12:01

     On Suomessa ainakin yksi kaveri, jota Iranin pappisjuntta puolustaa: Hussein al-Taee, vai mikä hänen oikea nimensä olikaan? Ei tiiä, vaikka kirjoittelisi kommentteja tännekin.

     Vastaa
     1. Asiat pitää suhteuttaa toisiinsa
      27.1.2021 17:29

      Niinpä. Vaikka en mikään suuri Israel fani olekaan niin vielä vähjemmän joku hemmetin Iran fani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top