Iranin vallankumouskaartin IRGC:n hyökkäysveneet merelle Persianlahdella, USA peruuttaa USS Nimitzin siirron, korealainen tankkeri kaapattu

Iranin vallankumouskaarti on tänään kaapannut korealaisen tankkerin Harmuzin salmessa. Yhdysvaltain puolustusministeri on ilmoittanut, että lentotukialus USS Nimitzin siirto Persianlahdelta kotivesille on peruutettu. Eilisten satelliittikuvien mukaan Iranin vallankumouskaartin ohjusveneet ovat lähteneet merelle, hyökkäysdoktriinin mukaisessa klusteri-muodostelmassa.

Kaapattu tankkeri, Hankuk Chemi, kuljettaa kemikaalilastia, ja on lähtenyt Saudi-Arabian al-Jubailin satamasta. IRGC:n tiedonnannon mukaan korealais-alusta syytetään ympäristön pilaamisesta. Aluksen monikansallinen miehistö on pidätetty. Korealaisen tiedon mukaan Etelä-Korea on lähettänyt merirosvouksenvastaisen yksikön kohti Persianlahtea.

Yhdysvaltain puolustusministeri Christopher Miller ilmoitti, että jo kotiinpalaavaksi määrätty USS Nimitz -lentotukialus pysyykin Persianlahden läheisyydessä muuttuneen tilanteen johdosta.

”Iranin johtajien esitettyä äskettäin uhkauksia presidentti Trumpia ja muita Yhdysvaltain hallituksen virkamiehiä kohtaan lentotukialus Nimitzin on käsketty lopettamaan rutiininomainen uudelleensijoittuminen”, Miller sanoi uutistoimiston mukaan. ”Kenenkään ei pidä epäillä Yhdysvaltojen päättäväisyyttä.”

Samaan aikaan, kun kuulemme USA:n puolustusministerin muuttaneen lentotukialuksen tehtävää, yksityisen Planet Labs -yhtiön julkaisemat satelliittikuvat paljastivat Iranin vallankumouskaartin IRGC:n ohjusveneiden partioinnin ”klusteri”-muodostelmassa strategisen ja läntisen maailman öljyhuollon kannalta hyvin kriittisen Hormuzin salmen vesillä.

Iran on ottanut viime vuosina käyttöön suurehkon määrän nopeita ohjuksilla aseistettuja veneitä, joiden oletettu tarkoitus on hyökätä ryhmänä vihollisen suuria pinta-aluksia vastaan, niin että näiden torjuntajärjestelmät (Phalax, etc.) ylikuormittuvat. Tällöin on hyvät mahdollisuudet saada joitain ohjuksia kohteeseen. IRGC:n veneet ovat aiemmin uhitelleet tankkereiden ja mm. lentotukialusten läheisyydessä. Kuva:

Klusteritaktiikan käyttöä Iranin taholta osataan siis jo odottaa, -hehän ovat sen jo useita kertoja paljastaneet. Merellä olevat veneet, joiden mukana olevasta aseistuksesta ja aikeista ei ole tietoa, lisäävät sotilaallisen tilanteen labiiliutta: Veneet ovat käytännössä reaaliajassa hyökkäysetäisyydellä USA: suurista sota-aluksista, ja salmen läpi kulkevista tankkereista.

Yhdysvallat on myös ”sormi liipasimella”, sillä lentävät tankkerit KC135:t päivystävät Irakin ilmatilassa 24/7, vähintään kolme kerrallaan. Ne mahdollistavat mm. tutkassa näkymättömien F35-monitoimihävittäjien tulon vaikkapa Euroopan kentiltä, ja toiminnan tankattuina niille osoitetuissa kohteissa, mitä se sitten lieneväkin.

Luettavaa:

Iranin vallankumouskaarti sanoo: Tel Aviv ja Haifa maan tasalle, jos Iraniin isketään

2 Comments

 1. höntsiköntsi
  4.1.2021 19:52

  No jokin sähkshokki noiden hyökkäysveneiden moottoreille niin eikös se ole siinä. Tuskin ne soutamalla jaksaa hyökkäillä?

  Vastaa
 2. The fog of war - alk. 6.1.2021 historian kirjat rytisee
  6.1.2021 17:36

  Tänään 6.1 – 7.1.2021 alkavat historian kirjat rytistä ja ainakin jonkin asteinen sisällissota USA:ssa, mahdollisesti muissakin USA:n kongressissa jo tänään mahdollisesti paljastettavissa vaalivilppimaissa, joissa valta on todistettavasti kaapattu vaalivilpillä. National Guard on kaikkialla USA:ssa valmiudessa nappaamaan demarien Antifa/BLM palkka-terroristit. Sotilaslähteen mukaan mm. Angela M (omaa sukua Angela Hit.. ) on vangittu tai kotiarestissa Saksassa, samoin Boris Johnson Englannissa, Macaroni Ranskassa, Justin Trudeau (omaa sukua Castro) Kanadassa ja pitkä lista muita. Kiina on sisältä revennyt mutta uutispimennossa. Varoja kontrolloi Himalajalaiseksi kutsuttu Dragon-suku, mutta puoluediktatuuri yrittää sinnitellä vallassa. Maailman suurin pato Kiinassa on murtumispisteessä ja uhkana satojen miljoonien ihmisten ja lähes kaiken viljelysalan jäänti valtavan tulvan alle. Jos Kiina alkaisi hyökkäillä niin padon murtaminen olisi muiden suurvaltojen sotilastekniikalle helppo vastaisku. Koko maailman siviilejä kehotetaan pysymään rauhallisina sekaantumatta mahdolliseen kahinointiin.
  https://youtu.be/3xqiTYAbUfw (And We Know, AWK, sivuilta tilannepäivitys)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top