Isisin Hawala-rahansiirtäjä pidätetty Espanjassa: Koska Suomessa tulee pidätyksiä?

Espanjan poliisi (Policía Nacional) on tiistaina 9.6 pidättänyt Madridissa miehen, jonka epäillään siirtäneen rahaa  Euroopan ja arabimaiden välillä.

Epävirallisen rahansiirtojärjestelmän Hawalan avulla on tarkoituksena saattaa islamistiset terroristit uudelleen Eurooppaan.

Aiemmista operaatioista kerättyjen tietojen perusteella poliisit löysivät tämän henkilön ja tunnistivat hänet osaksi kansainvälistä rahoitusverkostoa, jolla on yhteydet Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Nuoresta iästään huolimatta pidätetty oli kokenut tekijä siirtämään rahaa eurooppalaisilta ISIS kannattajilta Syyriaan – missä terroristijohtajien epäillään tukevan taloudellisesti ulkomaisten terroristitaistelijoiden paluuta Eurooppaan.

Samanaikaisesti näiden ulkomaisten ​​taistelijoiden epäillään käyttävän sosiaalisen median verkkoja kerätäkseen rahaa ns. islamilaisen valtion tukemiseksi: löydettyään mahdollisen sijoittajan he tekisivät kyseisen henkilön yhteydenpidon mahdolliseksi Syyriassa oleviin johtajiin.

Pidätyksen yhteydessä tehtiin asunnon ja ajoneuvon takavarikointi. Takavarikoinnissa poliisit löysivät tutkimuksen kannalta merkityksellistä materiaalia.

Europolin terrorisminvastaisen keskuksen asiantuntija oli paikalla antamassa tukea takavarikoitujen tietojen analysoinnissa, kertoi Europolin tiedote tänään.

Mikä on Hawala?

Hawala, -järjestelmä jolla muslimimaailmassa siirretään rahaa valtiollisesti epävakaissa oloissa, ja nykyisin niin ettei maailman pankkijärjestelmä tai viranomaiset saa siitä tietoa, perustuu vanhoihin Lähi-Idän tapoihin. Tänään sitä käyttävät usein terroristit ja esm. Suomessa asuvat maahanmuuttajat, joilla on sukulaisia epävakaassa maassa. Hawalan tapaiset systeemit ovat toimineen ilmeisesti pitkään, ja nykyisen muotonsa se sai islamilaisena aikana.

Suomeen Hawala saapui viimeistään erään pohjoisafrikkalaisen ryhmän mukana, sillä heidän kotimaansa hallinto oli romahtanut, eikä siellä toiminut kansainvälisesti luotettavina pidettyjä pankkeja. Kun sukulaiselle piti lähettää rahaa, turvauduttiin epävirallisiin välittäjiin. ”Tässä rahansiirrossa ei koskaan tapahtunut summien katoamista, kertoo pohjoisafrikkalainen tietolähteemme. Rahat eivät itseasiassa siirtyneet lainkaan Suomesta Pohjois-Afrikkaan, vaan täällä asuvan pohjoisafrikkalaisen mummolle vuohen-ostoon lähettämä summa jäi Helsingissä olevalle Hawala-välittäjälle. Mummo sai oikean summan, mutta aivan muusta kassasta.

Pohjois-Afrikassa oli Helsingin Hawala-pankkiirin yhteistyökumppani, jolla oli puhelin ja salkku rahaa. Kun tieto kenelle maksetaan, -mummon klaani, suku, isän-nimi, ja asuinkylä oli kerrottu, Hawala-mies Pohjois-Afrikassa toimitti hänelle summan. Tämän miehen Hawala-kassaa täydensi terrorismin tukijoilta, esm. rikkailta saudeilta, saadut lahjoitukset. Ne rahat oli tarkoitettu Euroopassa valmisteltaviin terroritekoihin, tai muuhun sellaiseen.

Terroristien ongelmana oli saada rahansa EU:n sisälle ilman että pankkijärjestelmään jää jälkiä. He saivat rahansa kyllä Pohjois-Afrikaan, maahan jossa ei ollut viranomaisia siihen aikaan lainkaan. EU-maa Suomessa asuva Pohjois-Afrikasta muuttanut sukurakas henkilö joutui auttamaan terroristeja tämän probleeman ratkaisussa.

Mitä oli tapahtunut:

 • Pohjoisafrikkalaisemme mummo saa saman summan, kuin sukulaispoika lähettää. Summa otetaan terroristien kassasta.
 • Hän maksamansa rahat jäävät Helsinkiin.
 • Kas, vaikkapa Birminghamista saapuu lentämällä sporttinen saarnamies puhumaan vihasanoja helsinkiläiseen moskeijaan.
 • Saarnattuaan hän saapuu Hawala-pankkiirimme ovelle: ”Ne rahat?” Tilit täsmäävät yhtä tiukasti kuin pankkiirin pää pysyy hartioilla, ja saarnaajamme lentää salkkuineen Birminghamiin.

Näin on saatu rahaa EU:n sisäpuolelle, ohi pankkivalvonnan, ohi Europolin, ja vielä hyvin pienin kustannuksin, sillä sukulaisiaan auttavat pohjoisafrikkakaiset maksoivat välittäjän kulut.

3 Comments

 1. Antifa=BLM=Isis=Al-Qaeda Sorosin hengessä
  11.6.2020 20:40

  Isis, Al-Qaeda, Black Lives Matter (BLM) ja Antifa ovat saman terrorijärjestön haaroja (lähde: ulkomainen tiedustelulähde)

  Vastaa
 2. Lähde ja kohde
  12.6.2020 08:48

  Tulee mieleen Temppeliritarien pankkijärjestelm jossa velkakirjoja vastan sai rahaa ympäri maailman. Ja siitä syystä Sveitsin lippu muistuttaa yhä Temppeliritarien logoa.

  Mutta mutta… Eikös sielä Itäkeskuksessa toimi se rahanlähettämö ihan julkisesti? Pitäisikös se nyt ratsata ensimmisenä?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.6.2020 12:22

   Kyllä niillä on nyttemmin ilmaantunut julkinen firma joka hoitaa terrorismin rahoituksen, mutta palattaneen asiaan kuhan persuilla on 101+ kansanedustajaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top