”Islamilainen valtio” (ISIS) ei ollut USA:n luomus

Otsikossa mainittu väite ei ole vallan tavaton, ja se tulee vastaan toisinaan. Väite on kuitenkin vastoin tunnettuja tosiasioita, ja jo ajoituksellisesti ontuva: Terroristiryhmä, joka tuli tunnetuksi äärimmäisestä julmuudestaan ja käytti nimikettä ”islamilainen valtio” tai ”kalifaatti”, perustettiin jo ennen Yhdysvaltojen sotilaallista läsnäoloa Lähi-Idässä, tunnettujen pitkänlinjan islamistien toimesta.

Yksi väitteen esittäneistä on USA:n nykyinen presidentti Donald Trump, joka kohdisti sen edeltäjäänsä Hussein Mubarack ”Barack” Obamaan.

”Hän (Obama) oli ISIS:in perustaja, ehdottomasti”, Trump kertoi CNBC:lle, päivä sen jälkeen, kun hän oli toistuvasti esittänyt väitteen.

Tarkastelemme asiaa. Meidän käsityksemme mukaan ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) ilmaantumiseen johtanut kehitys alkoi vanhan terroristijärjestön al Qaedan irakilaisista kontakteista, joista kiinnostavin on Abu Musab al-Zarqawi. Hänet muistetaan myös amerikkalaisten ylläpitämässä vankilassa Irakissa jordanialaiselle sellikaverilleen kertomastaan ”al Qaedan 7-kohdan suunnitemasta”, jonka jordanialainen myöhemmin julkaisi lehtiartikkelina. Myöhempi IS on suuressa määrin edennyt tuon suunnitelman mukaisesti, sillä erolla ettei ole hyökännyt Israeliin.

Al-Zarqawi perusti terroristiryhmänsä, josta IS kehkeytyi, Irakissa jo vuonna 2001. Tuolloin USA:n mielenkiinnon herääminen Lähi-Itään oli vielä edessä, mutta islamisteilla oli toki vihollinen jo selvillä. USA:n ja liittolaistensa sodat alueella alkoivat vasta maaliskuussa 2003.

 • Vuonna 2001 verenhimoinen uskonnollinen extremisti nimeltä Abu Musab al-Zarqawi perusti Irakissa terroristiryhmän, jota kutsutaan ”islamilaiseksi valtioksi”, ISIS: ksi, ISIL: ksi tai Daeshiksi. Amerikkalaiset ja brittiläiset joukot olivat kyseisessä maassa vasta vuonna 2003. Tuolloin Barack Obama toimi valtion senaattorina Illinoisin 13. kaupunginosassa, ja vietti suurimman osan ajastaan ​​Chicagon ja Springfieldin välillä.
 • Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld määritteli 6. kesäkuuta 2003 virheellisesti, että Irakin armeijan kaaderisto on “kuolleiden päättäjien välikappaleita”, jotka olivat uskollisia Saddam Husseinille. Kuukausi myöhemmin presidentti George W. Bush hyäksyi Rumsfeldin kannan.

23.05.2003 Saddam Husseinin hallinto kukistui, ja USA:n silloinen presidentti Bush teki erään ratkaisevan virheen, joka suuresti auttoi Zarqavia ja hänen seuraajaana Abu Bakr al-Baghdadia: Bush ohjeisti miehityshallinnon komentajaa kenraali L.Paul Bremeriä puhdistamaan Irakin hallintokoneiston ja armeijan Saddamia tukeneista Baath-sosialisteista. Tämä jätti muutenkin epävakaaseen maahan kymmeniätuhansia työttömiä ja katkeria miehiä, joilla oli vieläpä sota- ja tiedustelukokemusta, ja jotka olivat erittäin vaarallisia. Toki vain harvat heistä liittyivät ääriliikkeisiin, mutta liittyneitä oli kuitenkin riittävästi.

”Islamilaista valtiota” myöhemmin Irakista ja Syyriasta kitkettäessä paljastui, että monella IS:n komentajalla, mm. tiedustelupäälliköillä, oli historiaa sekulaarin ja islamisteja tiukasti sortaneen Saddam Husseinin hallinnossa. Näin USA oli pakottanut miehet vaihtamaan leiriä, vähemmän vaarallisesta baath-sosialismista äärimmäisen vaaralliseen islamismiin. -Tässä on se todellinen USA:n myötävaikutus islamistisen terrorismin ilmaantumiseen Lähi-Itään. Kannunvalanta ”jenkkien ase-avusta” IS:lle on silkkaa höpinää jo siksi, että alueella oli valmiiksi enemmän aseita kuin niille käyttäjiä.

Jordaniassa syntynyt Al-Zarqawi ilmaantui Irakiin joko USA:n hyökkäyksen aikana tai pian sen jälkeen, totellen Al Qaedan johtajaa Osama bin Ladenia. Al-Zarqawin toiminta oli aluksi ulkomaisten taistelijoiden soluttamista Irakiin Syyrian kautta. Hän saattoi Irakissa tukeutua myös sunni-muslimeihin, jotka oltuaan etuoikeutettu vähemmistö Saddamin aikana, olivat USA:n tukeman shia-hallinnon aikana syrjinnän ja kostotoimien kohteina. Irakissa oli sodan ja armeijan lakkauttamisen jäljiltä aseita joka puolella, -ja mainituista syistä myös terroristiryhmän perustamiselle välttämätöntä katkeruutta.

Kevääseen 2004 mennessä Yhdysvaltojen oli tajuttava, että sillä oli maa täynnä kapinallisia, joka eivät olleet uskollisia Saddamille, mutta vastustivat USA:n läsnäoloa. Lokakuussa 2004 Al-Zarqawi julistautui Al-Qaidan “emiiriksi” Irakissa. Hänen ryhmänsä vei toimintansa uudelle brutaaliuden tasolle, jollaista ei oltu nähty alueella vuosisatoihin, -mukaan lukien pelottelu-taktiikat ja siviilien massamurhat.

Vuoden 2006 lopulla Zarqavin ryhmä alkoi nimittää itseään ”Irakin islamilaiseksi valtioksi”, ja teki eron al-Qaedaan. Hyötyen Syyrian presidentin Bashar al-Assadin ja maan opposition vuonna 2012 kärjistyneestä valtataistelusta, joka johti avoimen sisällissodan puhkeamiseen, ”islamilainen valtio” levitti toimintansa Syyrian puolelle rajaa, ja alkoi käyttää nimikettä ”Irakin ja Syyrian Islamilainen Valtio” ISIS.

IS:n uusi johtaja Abu Bakr al-Baghdadi julisti Raqqassa Syyriassa itsensä kalifiksi ja valtionsa islamin lakia noudattavaksi kalifaatiksi. Hänen kutsuaan seurasivat lukuisat äärimuslimit kaikkialta maailmasta, mm. Suomesta ja jopa Uudesta Seelannista, kokoontuen al-Baghdadin lippujen alle vastustamaan länsimaita, shia-muslimeja, etnisiä vähemmistöjä ja ketä vaan joka halusi elää mukavasti ilman kiihkoilua.

IS:n tarinan jatkon jo tunnemme: Järjestö on nyt ajettu kaikilta valtaamiltaan alueilta, pakolaiset palailevat, joukkohautoja avataan, ja IS:n voittaneet valmistautuvat ottamaan mittaa toisistaan.

Barack Obama, joka on usein mainittu IS:n kummisetänä, otti Yhdysvaltain presidentin tehtävät vastaan tammikuussa 2009. Syytös USA:n tekemien ratkaisujen vaikutuksesta IS:n kehkeytymiseen voivat kohdistua, -edellä jo mainitun Bushin tekemän virheen lisäksi, Obaman passiivisuuten Syyrian ja Irakin kasvavien ongelmien suhteen. Konspiraatioteoreetikkojen esittämät väitteet ”rahoittamisesta” ja ”aseistamisesta” ovat todellisuudelle vieraita. Näitä teoretisointeja kuitenkin esiintyy, ja ne hämärtävät islamismin ja Lähi-Idän ongelmien ymmärtämistä. Poliittinen islam alkoi jo 600-luvulla jKr., erään aavikkopäällikön alkaessa hyökkäillä keitaille ja karavaanien kimppuun ryöstösaalista ja seksiorjia saadakseen. Modernin poliittisen islamin aloitti äärimmäisyysmies Hassan al-Banna 1920-luvulla Egyptissä perustamalla Muslim Brotherhoodin, joka on yhä mukana näissä kuvioissa.

Islamistinen terrorismi on das Ding an sich, ilman taustavoimaa joka voisi sanoa että ”nyt riittää”, voitte lopettaa. Al-Zarqavin, Bin-Ladenin ja al-Baghdadin motiivit olivat juuri ne, mistä he ovat itse kertoneet: Alistaa koko maailma sharialle ja pseudo-uskonnolliselle hirmuvallalle.

Lisää luettavaa: CNBC 11.08.2016.

13 Comments

 1. Stevie Ihme
  14.5.2019 20:36

  Kuules nyt Pekka Kemppainen, USA on ollut läsnä lähi-idässä kauan ennen vuotta 2001, sekä sotien, taloudellisesti että CIA:n kautta.

  Nyt kyllä historian tunti olisi sinulle tarpeen.

  Ja on tunnettu tosiasia että CIA on ollut myötävaikuttamassa ja kouluttamassa niin Al qaidaa, Osama bin ladenia kuin monia muitakin islamisteja ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös siis n.s. Isis-porukkaa.

  Afganistanin sodassa CIA oli mullahien ja tulevien talibanien aseveli venäjää vastaan. Ja koulutti sekä aseisti silloin mm. juuri Osama bin Ladenia.

  Nyt on Pekalla iso aukko tiedoissa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.5.2019 22:26

   Afganistan ei ole Lähi-Idässä, joten tarkista maantieteesi.

   Vastaa
   1. Stevie Ihme
    16.5.2019 00:37

    Eikä sitten varmasti myöskään Israel, Palestiina, Iran tai Saudi-Arabiakaan 😀

    Historia ei alkanut eilen.

    Eikä hiusten hankkiminen muuta faktoja.

    Afganistan liittyy asiaan täysin suoraan esim. Osama Bin Ladenin ja Talibanien kautta. Siellä sai alkunsa osittain sitä kautta myös Al Qaida.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     16.5.2019 02:27

     Al Qaedan syntymiseen vaikutti kaksi asiaa: Uskonnollinen mellakka Mekassa, joka aloitti islamistiradikaalien ja muslimimaiden maallisten viranomaisten välisen väkivaltaisen taistelun uudelleen; Neuvostoliiton hyökköys Afganistaniin v.1979, joka loi tarpeen muslimien mujahiid-liikkeelle afgaani-uskonveljien puolesta. Yhdessä nämä seikat edistivät nykyisen radikaalin islamin ilmaantumista. Jenkit tekivät toki taas jälleen kerran ”rooseveltit” elikkä aseistivat itse seuraavan katkeran vihollisena. Näin käy jenkeille aina, tyhmiä ovat. Neuvostoliitto oli Wall Streetin luomus, kuten tavallaan myös al Qaeda. Vain ymmärtämätön luulee että kumpikaan ajoi USA:n päämääriä.

     Vastaa
     1. Jussi
      16.5.2019 06:33

      Lähi-idässä ja pohjois-Afrikassa sahaamieni maiden sekä sotilastiedustelun pohjalta väitän ettei uskonnolla ole mitään tekemistä kahinoiden alun kanssa. Kahinat alkavat johonkin maalliseen tarkoitukseen tarkasti etukäteen suunniteltujen ja verhon takaa ohjattujen tapahtumavaiheketjujen kautta. Mutta Saakelin/Lusseus Fergusonin palvojilla on sormet pelissä monessa massamurhassa, sodassa ja ihmiskaupassa (varsinkin lapsi- ja elinkaupassa) eli se on poikkeus. Niilläkin iskuilla/sodilla on taloudellinen tavoite, mutta sivutuotteena uhrataan samalla ihmisiä mahdolisimman paljon samassa yhteydessä. Suurten iskujen päivämäärissä on numerosymbolikka (esim. suora tai piilotettu 666, jossa 9 tai vaikka lukujen summat kelpaavat muodostamaan se 666, tai 911,..) ja/tai planeettojen keskinäiset asennot (esim. suorilla viivoilla useampia) vaikuttavat maailmanpettureiden valitsemaan ajankohtaan.

     2. Pekka Kemppainen
      16.5.2019 15:54

      ”Skorpionin merkin alla”, Jüri Lina.

     3. Stevie Ihme
      16.5.2019 10:46

      Päämäärät on jokaisella taholla omansa, samoin motiivit.

      Se ei edelleenkään poista sitä tosiasiaa että USA on lähinnä CIA:n kautta ollut itse luomassa käytännössä joka ikisen (lähi-idän) terroriorganisaation.

      Ja se onko edes CIA:n sisäpiirin ja USA:n kulloisenkin siviilihallinnon motiivit tai tavoitteet yhteneväiset on taas täysin eri keskustelu.

      Mutta faktuaalisesti IS on lopulta USA:n elinten luomus.

     4. Pekka Kemppainen
      16.5.2019 15:50

      Toi on uskon asia.

  2. Jussi
   16.5.2019 06:09

   Mm. USA:n entinen pressaehdokas AKA ’noname’ AKA ’songbird’, joka lauloi sotavankina Vietnamissa kuin Pavarotti sotasalaisuudet, Globari ja 2018 loppupuolella 6:sta maanpetoksesta sotaoikeudessa mutta mediahiljaisuudessa teloitettu (senaattori?) John Mc Cain hymyilee monissa valokuvissa Isis-johtajien kanssa hiekka- ja parakkimaisemissa. Samat ukot palkkasivat USA:n ’Black Water’:in yksityisarmeijaksi Isis:in tueksi ja omaksi turvaksi, mutta Black Water:in perustaja omistaja olikin salaa Patriootti ja todisti runsaalla materiaalilla ja valokuvilla maan/maailman petturit suohon.

   Vastaa
 2. Jussi
  14.5.2019 20:41

  Hõpö höpö, eiköhän rahoittaja ole se perustaja, eikä valittu roolihahmo. USA:n valtamediaan ei luota varsinkaan USA-laiset. Vain Foxin Hannity kertoo myös
  totuutta ellei sisältö ole järkyttävää tasoa. Se A… Q.. on myös globareiden tilaustuote vihan kohteeksi moneen tarkoitukseen. Molempien takana on monen maan kansalaisia ja kaksoiskansalaisia, myös Eurooppalaisia.

  Vastaa
 3. Jussi
  16.5.2019 19:59

  Mielestäni Stevie Ihme mainitsi tärkeän selittävän tekijän, että ”onko CIA:n sisäpiirin ja USA:n kulloisenkin siviilihallinnon motiivit tai tavoitteet yhteneväiset…”. Ne olivat yhteneväiset molempien YrjöPussien, Pill Daltonin sekä Indonesialaisen Barry Soeteron AKA Orak Babama (ja avioMIEHENSÄ Mr Michael/Mike Robinson AKA Ms Michelle Babama sekä lainalapsiensa aikoina, joka ”perhe” hajosi kaikki eri suuntiin kun 2. kausi päättyi, miesparin molemmat menettivät asianajajan oikeutensa jo aikoja sitten, eikä Orakia edes muista tietääkseni kukaan Harvardissa nähneensä mutta joku taho sen Harvardin maksoi ja paperitkin Orak jostain sai. Tosin väärennetystä syntymätodistuksesta valkotalon sivuilla jäi pressa Orak muutama vuosi sitten kiinni, ja Globarimedia vaikeni siitä kuin muuri).
  Trumpin kovassa käytössä kuluneet murtomaasukset meni ristiin mm. CIA:n ja FBI:n korruptioglobarijohdon kanssa, ja maan 17 tiedustelujärjestön johdossa on moppi heilunut, ja heiluu edelleen ehkä vuoden. Mutteritalossakin lattiat jo kiiltää puhtautta Globareista ja lahjonnalla tai kiristyksen alla maata vastaan toimineista 🙂

  Vastaa
 4. Jussi
  16.5.2019 21:44

  Kiitos Pekka, ”Skorpionin merkin alla”, Jüri Lina oli uusi lähde ja haulla löysin paljon lisämatskua aiheesta.
  https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2017/11/
  on hyvä esimerkki, kun skrollaa hevosvaunujen alapuolelle.
  Maalauksissa ja valokuvissa on paljon kuuluisuuksia oikea kämmen piilotettu osin vasemmalla rinnalla vaatteen alle vaikka nappien välistä.
  Eikös myös Marx, Lenin, Churchill, .. olleet salaisessa wapaapalokunnassa, jossa julkisesti on 33 tasoa, mutta salassa päällä lisä-asteita mm. pedofliasta yms palkintona. Yksi Ex-jäsen kääntyi siitä uskonnosta kristityksi ja paljasti kaiken juutuupissa mutten löytänyt linkkiä enään. Hän on myös ollut saakilin palvoja ja sanoi että wapaapalokunnan ja S.palvonnan portaat yhdistyy samoiksi ylimmillä tasoilla. Ja vain ydinukot tietää sen, 99,9% luulee olevansa hyväntekeväisyysseurassa, jossa vaaditaan vaitiolo raa-an kuoleman uhalla.

  Vastaa
 5. Jussi
  18.5.2019 04:24

  Kertoo YK:n sotilaallisen roolin muuntumisen maailmansotapoliisin suuntaan, ja massiivisesta sotilaallisesta soluttautımisesta USA:han odottamaan vallankaappausta vuonna 2017. Hieman myöhemmin kerrotaan YK:n olevan mukana aktiivisesti ihmis-, lapsi- ja -huumekaupassa (luotetun maineensa suojassa). Olen seurannut tätä lähdettä vuosia ja luotettavaksi todennut.

  https://youtu.be/q3Wr4LbAokY?list=PLu_zWDMRtOshs8Aq-KeR43JvlLLm_hNug&t=208

  Sitten hyppy saman raportin kohtaan, jossa kerrotaan koooooookle-hakukoneen synty armeijan DARPA tutlimusprojektista sekä TJ:n loikat. Sekä hieman mystisestã Gettyn bunkkerisuojatusta linnasta huipulla.

  https://youtu.be/q3Wr4LbAokY?list=PLu_zWDMRtOshs8Aq-KeR43JvlLLm_hNug&t=486

  Sitten kerrotaan Orak Babaman globaalista huumekaupasta ja Isisin perustuksesta CEEIIAA:n, Orak Babaman ja Dalton-foundation:in toimesta.

  https://youtu.be/q3Wr4LbAokY?list=PLu_zWDMRtOshs8Aq-KeR43JvlLLm_hNug&t=632

  Perään tulee Turkista USA:ta tuhoamaan paenneesta uskonnollisena esiintyvästä terrorististä, joka oli Turkin presidentin Recep Tayip Erdoganin vihollinen, mutta Suomen globarit kannattivat häntä ja uutiset Erdoganista aina negatiivisia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top