”Islamilainen valtio” (ISIS) tunnustaa Sri Lankan joukkomurhat

Jihadistien tiedotuskanavan al-Amaq:n mukaan nyttemmin maaton ”islamilainen valtio” IS (ISIS, ISIL, Da’esh) on Sri Lankassa pääsiässunnuntaina tapahtuneiden terrori-iskujen tekijä, ja itsemurhapommitajat ovat järjestön ”taistelijoita”. Iskujen uhreista on tähän mennessä menehtynyt 321.

USA:n tiedustelupalvelu on aiemmin esittänyt epäilyn, että IS olisi Sri Lankassa tehtyjen terroritekojen taustalla, mikä nyt on vahvistettu terroristien omalta taholta. IS on menettänyt Syyriassa ja Irakissa kaikki maa-alueensa, ja on ilmoittanut siirtävänsä terroritoimintansa muihin maihin kotiinpalaavien vierastaistelijoidensa avulla. Sri Lankan viranomaisten mukaan kaikki tunnistetut pääsiäisen itsemurhapommittajat ovat olleet maan omia kansalaisia. Vahvistusta, että he olisivat olleet ulkomailla, ei ole saatu.

Sri Lankan puolustusministeri Ruwan Wijewardenen mukaan terrori-iskut kirkkoihin ja hotelleihin pääsiäisenä olivat islamistien kosto Christchurchissa Uudessa Seelannissa moskeijaan tehtyyn iskuun. Presidentti on tänään antanut asetuksen, jonka myöntää Sri Lankan viranomaisille poikkeusvaltuudet mm. pidätyksiin ja vangitsemisiin ilman oikeuden päätöstä. Näitä valtuuksia ei ole annettu vuoden 2009 jälkeen, jolloin Sri Lankan sisällissota katsottiin päättyneeksi. Poikkeustila astuu voimaan vuorokauden vaihtuessa.

Poliisin edustaja Ruwan Gunasekera vahvistaa pidätettyjä olevan 40, epäiltyinä sunnuntain terroritekoihin osallisuudesta. Heidän joukossaan on poliisin mukaan yksi syyrialainen.

Tänään tiistaina Sri Lankassa on kansallinen surupäivä. Terroritekojen uhreista 45 oli lapsia, ja menehtyneissä on kokonaisia perheitä. Terroristit iskivät neljään hotelliin ja kolmeen kirkkoon, joista kaksi oli katolisia ja kolmas protestanttinen. Kaikissa tapauksissa teon suorittaja oli itsemurhapommittaja. Kahdeksas räjähdys tapahtui epäiltyä pidätettäessä Colombossa. Maanantaina lähellä jo pommitettua kirkkoa Colombossa, räjähti autopommi viranomaisten yrittäessä tehdä sitä vaarattomaksi.

Asiasta kertoi NDTV.

Colombossa on tänään ollut hälytystilanne poliisiasemilla: Räjähteitä kuljettavan paketti- tai kuorma-auton on epäilty yrittävän jotakin, kertoi NDTV.

Mitä pääsiäissunnuntain terrorihyökkäykset merkitsevät

5 Comments

 1. Minä
  23.4.2019 13:37

  Isis on syntynyt vain siksi, että on vääräuskoisia, joten syy kaikkeen kamaluuteen on siinä, että on vääräuskoisia.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  23.4.2019 13:48

  IS:n tunnustus tuli ilmeisesti pian sen jälkeen kun Sri Lankan poliisi pidätti syyrialaisen.

  Vastaa
 3. Nimetön
  23.4.2019 13:51

  Saatanan musut!

  Vastaa
 4. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  23.4.2019 14:52

  Milloin Bataklan kostettiin ? Charlie hebbo? Turun tori. Tukholma. Nizza. Lontoo. Yms……..

  Vastaa
 5. Leijona
  30.4.2019 21:30

  Isis on pelkkä kurjien murhaajien rikolliskopla. Ei ole mitään järkeä, ei edes pientäkään vahdata muita ihmisiä ja tappaa niitä raukkamaisesti telottamalla. Usein sidottuja ihmisiä vielä.
  Isiksen arvo on alhaisempi kun minkään. Koirat ja siatkin on fiksumpia.
  Matalaksi kaikki isis-typerykset-idiootit.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top