”Islamilaista perheoikeutta” l. shariaa opetetaan Helsingin yliopistossa

Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa alkava islamin opetus tulee sisältämään myös käytännön elämää koskevat säädökset, ns. sharian. Tästä kertoo yliopiston tiedote:

Yksi kursseista esimerkiksi tutustuttaa opiskelijat avioliittoa, avioeroa ja vanhemmuutta koskeviin auktoritatiivisiin uskonnollisiin määräyksiin islamin lainopin šiialaisessa ja sunnalaisessa pääkoulukunnissa, Al-Sharmani kertoo.

Lisäksi käsitellään sitä, kuinka nämä uskonnolliset määräykset ovat muovanneet muslimienemmistöisten maiden modernia perhelainsäädäntöä, kuten miesten ja naisten oikeutta avioeroon.

Uskonnon, lainsäädännön ja perheen tematiikkaan perehdytään syvemmin kurssilla, joka käsittelee islamilaista perheoikeutta Euroopassa. Opetuksessa perehdytään muslimien avioliitto- ja avioerokäytäntöihin ja niiden sääntelyn Euroopan eri valtioissa.

Kolmas kurssi keskittyy Suomen moskeijoissa tehtävään perheiden hyvinvointiin liittyvään työhön, kuten perheriitojen sovitteluun.

Ensimmäinen askel keskiaikaisen ääripatriarkaalisen paimentolaisten tapakulttuurin käyttöönottoon on otettu. Tiedekunnassa opetetaan yhä myös kristillista teologiaa. Siihen ei liity Suomen lainsäädännölle rinnakkaisten juristeristen käytäntöjen opiskelua. 

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/opetus-ja-opiskelu/helsingin-yliopisto-aloittaa-islamilaisen-teologian-opetuksen-teologisessa-tiedekunnassa-kurssien-aiheina-islamin-tekstit-ja-kaytannot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top