Israel ampui alas syyrialaisen Sukhoin, myös pari SS21-ohjusta ilmassa (VIDEO)

Israel ilmoittaa ampuneensa tiistaina (24.07.) alas syyrialaisen hävittäjän, joka loukkasi Israelin ilmatilaa noin kahden kilometrin syvyyteen. Syyria vahvistaa pudotuksen, mutta ei ilmatilan loukkausta. Syyrian mukaan kone osallistui hyökkäykseen eteläisessä Syyriassa olevaa kohdetta vastaan. Tämä on toinen kerta v.1985 jälkeen, kun israelilaiset pudottavat syyrialaisen sotilaskoneen.

Israel käytti Sukhoi-hävittäjän pudottamiseen kaksi Patriot-ohjusta, kertoi prikaatinkenraali Ronen Manelis. Sukhoi putosi Syyrian alueelle Golanilla. Israelilaisten sotilaslähteiden mukaan alasammuttu Sukhoi toimi Haman lähellä olevasta lentotukikohdasta, joka on ollut Israelin kohteena aiemmin. Iranin joukot käyttävät myös tätä tukikohtaa, T-4:ää, mm. drone-operaatioihin.


Ilmakuvassa tukikohta T-4.

Tiistai oli vilkas päivä Syyrian puolella rajaa, kertovat sotilaslähteet. Havaintoja on ilmatoiminnasta ja räjähdyksistä. Kenraali Menelisin mukaan israelilaiset ovat päivän aikana olleet puheyhteydessä venäläisiin upseereihin Syyriassa

Maanantaina (23.07.) Israel käytti ohjuspuolustusjärjestelmäänsä torjumaan kahta Syrian alueelta ammuttua ohjusta, joiden laskettu osuma-alue olisi ollut Genesaretin järven eteläpuolella. Israelin mukaan kyseessä olivat SS-21 ballistiset ohjukset.

Korkea israelilainen sotilaslähde vahvistaa, että venäläiset ovat ryhtyneet toteuttamaan iranilaisten vetäytymistä 100:n kilometrin etäisyydelle Israelin ja Syyrian demarkaatiolinjasta Golannilla, kuten pääministeri Benjamin Netanjahu sopi tapaamisessa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ja esikuntapäällikkö Valeri Gerasimovin kanssa.

Huolimatta välikohtauksista Iranin joukkojen ja shia-miliisien loitontaminen Israelin rajasta eteläisessä Syyriassa siis etenee.

Asiasta kertoi Haarez 24.07.2018.

https://www.almasdarnews.com/article/update-syrian-pilot-reportedly-killed-after-israeli-missile-strikes-jet/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top