Israel iski ohjuksilla Damaskoksen ympäristöön (VIDEO)

IDF:n F-16 -hävittäjät ovat iskeneet tiistai-keskiviikko yönä Syyrian pääkaupungin Damaskoksen läheisyyteen. Hyökkäys tehtiin Libanonin ilmatilan kautta. Syyria vetoaa YK:hon, Venäjä tuomitsee teon.

Venäjän puolustusministeriön tiedottajan Igor Konashenkovin kertoman mukaan Syyrian ilmatorjunta onnistui torjumaan 16:sta laukaistusta ohjuksesta 14, vain kahden osuessa kohteisiin. Konashenkov myös syyttää IDF:ää vaaran aiheuttamisesta kahdelle siviilimatkustajakoneelle, jotka hänen mukaansa olivat laskeutumassa Beirutiin ja toinen Damaskokseen IDF:n operaation aikana.

Venäjä ja Syyria syyttävät myös Israelia Syyrian hallituksen kohteiden pommittamisesta, USA:ssa ymmärretään Israelin kanta, että kohteina oli terroristijärjestö Hezbollahin asemat. Al-Assadin hallintoa tukeva Syrian Arab News Agency (SANA), jolta myös alempana oleva video, kertoo ohjusten laukaistun Libanonin ilmatilasta, ja vahvistaa kolmen Syyrian armeijan sotilaan haavoittuneen iskussa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on aiemmin kertonut Israelin jatkavan toimenpiteitään Syyriassa olevia Iranin aseistamia voimia vastaan, vastauksena Iranin vaikutuksen kasvulle Syyriassa USA:n vetäytyessä alueelta.

Al-Masdar News 26.12.2018.


Videolla pitäis näkyä ohjuksen ja torjuntaohjuksen valopisteet Damaskoksen taivaalla viime yönä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top