Israel iski yöllä ohjuksilla Damaskokseen, Syyria kiistää vahingot

Israelin puolustusvoimat ampui yöllä kaksi ohjusta Syyrian alueelle. Syyrian valtiollisen uutistoimiston SANA:n mukaan vahinkoja ei aiheutunut.

Isku tapahtui syyrialaisen tiedon mukaan kello 00:45.  Israelin puolustusvoimat (IDF) ampui kaksi ohjusta Golanin suunnasta Damaskoksen eteläpuolelle. Kohteena ollut varastorakennus oli SANA:n mukaan tyhjä. Toinen ohjuksista onnistuttiin torjumaan. Uutisessaan syyrialainen uutistoimisto muistaa mainita, että Golanin alue on Israelin laittomasti miehittämä.

Näitä ohjuksia lentelee silloin tällöin, eikä maailman media niitä useinkaan noteeraa. Kohteena ovat yleensä Iranin Syyriaan toimittamat kehittyneemmät aseet, joiden ei haluta päätyvän Syyriassa oleville Iranin islamilaisen vallankumouskaartin, tai shia-islamistisen Hezbollahin käyttöön. Aseita voisi kulkeutua myös palestiinalaisille.

Asiasta kirjoittivat:

2 Comments

 1. Minä
  17.11.2021 07:43

  Laittomasti miehittää Golania? Kyllä on miehittänyt aina siitä asti, kun Syyria oli hyökkäämässä Israeliin ja saikin turpiinsa. Alue on strategisesti tärkeä Israelin ruvallisuudelle, joten on ihan oikeutettua pitää alue ja varmistaa, että syyrialaiset eivät saa siitä hyökkäysetua.

  Vastaa
 2. Maukka
  17.11.2021 11:20

  Ei Golan ole sen laittomammin miehitetty kuin Karjalankannas, tai Texas. Sodassa sen voittaja saa yleensä pitää valloittamansa alueet kuten historia osoittaa. Tosin joskus sodan voittaja saattaa rauhanteon yhteydessä palauttaa valtaamansa alueen kuten Israel palauttaessaan Siinain Egyptille Camp Davidin rauhansopimuksella vuonna 1978 ja samalla Egypti tunnusti Israelin oikeutuksen olemassaoloon jota Syyria ei sensijaan ole tehnyt.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top