Israel iski yöllä Syyriaan S-300 -ohjuspuolustuksesta huolimatta (VIDEO)

Israelin ilmavoimat IDF ovat pommittaneet sotilaskohteita Masyafin kaupungin ympäristössä Syyriassa viime yönä. Hyökkäys tapahtui klo. 02.30 paikallista aikaa. Venäjän Syyrialle toimittama S-300 ohjusjärjestelmä oli asemissa kohteen ympärillä.

Masyafiin on sijoitettu useita armeijan yksiköitä. Al Masdar Newsin sotilaslähteen mukaan S-300 -ohjuspuolustusjärjestelmä on asennettu alueelle, mutta se ei ollut toiminnassa hyökkäyksen sattuessa. Kohteissa tapahtui useita voimakkaita räjähdyksiä, jotka kuultiin Haman kaupungissa asti, kertoo al Masdar. IDF:n iskuun osallistui useita hävittäjäpommittajia. Kolmen sotilaan ja kuuden siviilin kerrotaan haavoittuneen iskussa. Haavoittuneiden siviilien kerrotaan olleen hallintorakennuksessa. Toisen lähteen mukaan haavoittuneita olisi yhteensä 17. Ero selittynee lievemmin loukkaantuneiden huomioimisena.

Syyrialaiset lähteet mainitsevat Masyafissa olevat sotilasyksiköt syyrialaisina, mutta Israelin lehdet kertovat alueelle sijoitetun Iranin Vallankumouskaartin ja shia-islamistisen Hezbollahin joukkoja. IDF on aiemminkin iskenut alueella olevia sotilaallisia kohteita vastaan. Lehti kertoo Israelin olleen pitkään kiinnostunut iranilaisten ohjuksiin liittyvistä hankkeista Masyafissa: Siellä olisi jopa kehitelty ballistisia ohjuksia.

Venäjälle S-300 -järjestelmän toimimattomuus on paha imagotappio. Tosin syyrialaiset kertovat onnistuneensa torjumaan joitain IDF:n Libanonin ilmatilasta käsin laukaisemia ilmasta-maahan ohjuksia, mutta kun samalla selitetään ettei S-300:t olleet lainkaan toiminnassa, niin selitykset menevät vähän ristiin. S-300 -ilmapuolustusjärjestelmä on Venäjän aseviennin lippulaiva ja ylpeys.


Israelilaisen väitteen mukaan A-300 -järjestelmä oli toiminnassa Masyafissa jo helmikuussa 2019.

Aiheesta muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top