”Israel tuhotaan kolmessa päivässä”, sanoo kenraali Salami

Iranin pappisvaltion korkea sotilasviranomainen, Iranin Islamilaisen Vallankumouskaartin kakkosmies prikaatinkenraali Hossein Salami loihe lausumaan, torstai-iltana (31.01.), että Israel täytyy tuhota. Vaikutusvaltaiset iranilaiset tahot selittävät toisinaan noita juttuja.

Kenraalin mukaan Iranin Islamilaisen Tasavallan ja Israelin sota voi johtaa Israelin ”terminoimiseen”.

”Me varoitamme zionisteja, että jos uusi sota alkaa, se tulee johtamaan Israelin terminoimiseen”, kertoi prikaatinkenraali lehdistötilaisuudessaan Mashadin kaupungissa Iranissa. Lausunnosta uutisoi Tasnim News Agency, kertoo al-Masdar News.

Kenraali Salami esitti samantyylistä aiemmin tällä viikolla, joten puheiden koveneminen ei näytä vahingolta. Viimeksi ”Israel poistetaan kartalta” kenraalin mukaan. Vielä poiminto kenraalin sana-arkusta:

”Iranin strategia on poistaa (remove) sionistinen hallinto poliittiselta kartalta, ja Israel saa tämän osakseen rikollisten toimiensa seurauksena.”

Iranin Vallankumous Kaartin läsnäolo Syyriassa on huolettanut Tel Avivia, ja pääministeri Benjamin Netanjahu oli vuosi sitten aktiivinen etsiessään diplomaattista ratkaisua shia-islamistien ja Iranin aiheuttamaan uhkaan pohjoisella rajallaan. Iranin ja Israelin sotilaallinen vastakkainolo Golanilla ja Iranin proxyn Hezbollahin aktiviteetit Israelin-Libanonin rajalla ovat yksi päättymäisillään olevan Syyrian sisällissodan jälkeiseen tilanteeseen jääviä ongelmia.

Asiasta kertoi al-Masdar News tänään: Iranian general threatens ‘termination’ of Israel in new war.

Al-Masdar Newsiä toimitetaan Damaskoksessa, uutistoimiston omistaa syyrialainen poliitikko.

3 Comments

 1. Nestori Lundahl
  2.2.2019 00:25

  Sehän oli vasta 1967 kun monen tuolla suunnalla olevan valtion päämies puhui samaan suuntaan, ja sotahan siitä tulikin.
  Eikä siinä sitten mennytkään kuin kuusi päivää kun Israel oli voittanut sen sodan.

  Vastaa
  1. Minä
   2.2.2019 02:48

   Noinhan homma meni, vaikka niitä Israelin kartalta poistavia tahoja olivat kaikki ympärillä olevat muslimimaat Libanonia lukuunottamatta ja vielä Irak siihen päälle. Muslimit ovat hyviä uhoamaan ja ne menestyvät Euroopan hyväksikäytössä, koska suvakit ovat hyviä alistumaan onnettomien uhoajien tahdolle.

   Vastaa
 2. Tuuli heiluttaa huulia
  5.2.2019 10:58

  Näillä muslimeilla on se etu puolellaan ettei kukaan ota tosissaan niiden juttuja. Ne puhuu aina suulla suuremmalla. Kolme päivää on kulunut eikä mitään ole tapahtunut.

  No, kuvitellaan että yksi muslimivaltio hyökkäisi. Sionistit pystyisivät helposti puolustautumaan yhdellä rintamalla. Mutta entäs jos kaksi hyökkäisi. Se olisi mahdoton tilanne mille tahansa valtiolle. Kahden rintaman sota on jo etukäteen tuomittu hävittäväksi. No, mitäs jos kolme maata hyökkäisi sionistien kimppuun?? Sota laskettaisiin tunneissa. Maksimissaan päivissä.

  Muslimien ongelma on suuren suun lisäksi se että ne eivät halua katsoa sinne minne ampuvat. Patruunoita ja ammuksia tuhlataan ”nurkan takaa räiskimiseen”. Eikä niillä silloin ole mitään merkitystä. Vain kohteeseen osuvat ammukset ratkaisevat sodan. Tämän tietää jokainen Suomen armeijan käynyt.

  No, odotellaan nyt toiset kolme päivää… Ja kohtahan tulee taas ramadankin…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top