Israelilaislehti: Pompeon mukaan Jumala lähetti Trumpin suojelemaan juutalaisia Iranilta

Merkittävä israelilaislehti The Times of Israel kirjoittaa tänään USA:n ulkoministeri Mike Pompeon Jerusalemin-vierailusta. Israel saa tämän mukaan kiittää Jumalaa Donald Trumpista.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ilmaisi haastattelussaan, että presidentti Donald Trump saattaa olla Jumalan lähettämä, suojelemaan juutalaisia. Pompeo kertoi myös luottavansa siihen, että ”Jumala tekee työtään täällä.”

Pompeo kertoi näkemyksensä keskustellessaan Christian Broadcasting Network:n toimittajan Chris Mitchell:n kanssa torstaina.
Pompeo kettoi myös viettävänsä Purim-juhlaa. Purimia juhlitaan sen muistoksi, että eräs juutalaisia vihaava iranilainen satraappi joutui joskus omien vihollistensa tuhoamaksi.

Purim (hepreaksi ‏פורים‎, ”arvat”) on juutalainen juhla, jossa muistellaan Persian juutalaisten pelastumista juonesta, jolla Kserkses-kuninkaan neuvonantaja Haman yritti tuhota heidät. Tapahtumat on kuvattu Vanhan testamentin Esterin kirjassa. Purimia vietetään adar-kuun 14. päivänä.

Pompeo kertoi torstaina, että ”2500 vuotta myöhemmin uusi Haman on Lähi-Idässä, aikoen hävittää juutalaisen kansan juuri kuten Hamankin: Iranin valtio.” Trump on pelastamassa juutalaisia, kuin uusi Ester, painotti Pompeo.

Lähi-Idän tilanteen raamatullisia kytköksiä ei siis pidä vähätellä, mutta tiettävästi vastapuolellakin on jumalaan liittyviä doktriineja.

The Times of Israel 21.02.2019: Pompeo says Trump may have been sent by God to save Jews from Iran.

2 Comments

 1. Nikander. Uolevi Nikander.
  22.3.2019 20:40

  Yhtä hyvin Trump saattaakin olla itse jumala. — Ja Pompeo sen mukaisesti Jumalan lähettämä henkilö, jonka tehtävä on vapahtaa Israelin valtio ja sen kansa.

  — Onhan tunnettu, vaikkakin vaiettu, tosiasia, että Pompeo on syntynyt neitseellisesti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.3.2019 19:51

   Tässä on sekin mahdollisuus, että porukat akkavat tsekkaamaan, kumman jumalalla on isompi. Siinäpä sitten nukettavat, vanhatestamentillisesti.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top