Israelin pääministeri vertasi pappisjohtoista Irania mustekalan päähän

Israelin pääministeri oli tänään Knessetin ulko- ja puolustusvaliokunnan kuultavana maan turvallisuustilanteesta, ja otti kantaa meneillään oleviin neuvotteluihin Iranin ydinsopimuksesta.

Pääministeri Naftali Bennettin mukaan Wienissä par’aikaa neuvottelujen alla oleva ”Iranin ydinsopimus” (Iran nuclear deal, JCPOA) ei sido Israelia, koska Israel ei ole neuvottelujen osallinen: Israelia eivät rajoita mitkään sopimukset, joita maailman johtavat vallat tekevät Iranin kanssa Wienin neuvotteluissa, ilmaisi Bennett maansa näkemyksen asiasta.

JCPOA-pöytäkirjassa sovittiin vuonna 2015, että Yhdysvallat lopettaa ydinasetta tavoittelevaan Iraniin kohdistamansa taloudelliset pakotteet, ja Iranin pappisjohto vuorostaan lopettaa fissiokelpoisen uraani-235:n rikastamisen, siis ydinpommin valmistelun. Presidentti Donald Trump irtisanoi maansa sopimuksesta vuonna 2018, mutta seuraajansa Joe Biden ilmoitti heti virkaansa astuttuaan pyrkivänsä JCPOA:n palauttamiseen. Neuvotteluja asiasta on käyty vuoden verran Wienissä.

Iran pyrkii ydinaseen kynnysvaltioksi

Iran on askel kerrallaan aloittanut uudelleen ydinpomminsa valmistelut -jos on niitä koskaan lopettanutkaan- sen jälkeen kun Trump aloitti talouspakotteet uudelleen. Syksyllä 2020 Iran ilmoitti rikastavansa uraania yli 3,62%:n, mikä oli JCPOA-pöytäkirjan sallima enimmäispitoisuus, ja myös ydinvoimaloiden polttoaineeseen riittävä pitoisuus. Viimeksi uraanin rikastustavoitteeksi ilmoitettiin 60%, mikä on vielä alle pommikelpoisen 90%:n.

Iranin sentrifugi-laitokset ovat Wienin-neuvottelujen ajan jauhaneet 24/7 rikastettua melkein-pommikelpoista uraania, eikä ole tiedossa kuinka paljon Iranilla on sitä jo hallussaan. 60%:sesta päästään haluttaessa pommikelpoiseen 90%:iin vain viikkojen -ei kuukausien- sentrifugien pyörittämisellä. Israelille on sietämätöntä, että Iranin papillinen johto pääsee lähelle toimintakelpoisen ydinpommin haltuunottoa.

Bennettin kannanotto on ymmärrettävä tätä taustaa vasten:

”Iran on mustekalan pää, joka uhkaa jatkuvasti Israelia proxyjensa kautta”, sanoi pääministeri Bennett. ”Siirryimme puolustuksesta hyökkäykseen johdonmukaisesti. Israel ei ole mukana sopimuksissa, eikä ole sidottu siihen mitä sopimuksiin kirjoitetaan, jos ne allekirjoitetaan. Israel ei ole niiden velvoittama, ja pitää itsellään rajoittamattoman vapauden toimia.”

Bennett antoi lausuntonsa Knessetin ulko- ja puolustusvaliokunnan kokouksen jälkeen, tiedotustilaisuudessa tänään maanantaina.

Luettavaa:,

6 Comments

 1. Israel tekee kansamurhaa
  10.1.2022 14:01

  Israelin mielestä Iranin ydinase on ollut valmis 3kk päästä jo 20 vuotta. Israeli haluaa länsimaat sotimaan omia sotiaan. Jos haluaa Suomen Natoon, haluaa Suomen lapset kuolemaan Israelin puolesta. Israeli tekee kansanmurhaa varastamalla maata ja tuhoamalla alkuperäisasutusta. Israel on syöpä.

  Vastaa
  1. Huru-ukko
   10.1.2022 16:34

   Ja nämä iranin parrakkaat mekkoeinaritko ovat viattomia uhreja?

   Vastaa
   1. realisti
    10.1.2022 19:29

    Ja sinä uskot, että kaikki agitaatiot kuten viimeinen Israelilaisen sanomalehden hakkerointi on Iranin tekemä? Miksi Irani tekisi jotain niin idiottimaista ja ajaisi sotaa nyt heti joka hyödyttää Israelia? Irani on kimpassa Kiinan kanssa joka rakentaa sotilastukikohtia Iraniin. Ei Iranin johtajat voi olla niin idioottimaisia, että he ajaisi sotaa ennen kuin sillä on Kiinalaisten sotilastukikohtien kanssa hyvä pohja ja ydinase. Iranin paras veto on olla hiljaa ja pelata aikaa.

    Varmaan uskot myös Irakin joukkotuhoaseisiin ja Syyrialaisiin naisiin ja lapsiin jotka ovat insinöörejä ja lääkäreitä? Ei kannata uskoa kaikkea mitä valtamedia (Nato media) kirjoittaa.

    Vastaa
 2. Open Your Mind
  10.1.2022 16:52

  Kirjaimellisesti maanalainen sota käynnissä myös Iranissa. Jopa paikallinen tehrantimes.com raportoi yli 700 maanjäristystä ”sattuneen” yhdessä kuukaudessa.
  https://dinardetectives.com/special-restored-republic-via-a-gcr-report-as-of-january-05-2021/
  kertoi jo 5.1.2022 seuraavaa ja antoi lopussa olevan tehrantimes.com linkin:
  ”Massive military action in Iran — over 700 earthquakes in a month. The majority all 10km or under showing massive DUMBS being taken out — underground warfare. Nothing can stop Iraq’s RV.”
  (missä RV viittaa paikallisen valuutan sitomiseen jalometalli/öljy/… varantoon, RV=ReValuation).
  https://www.tehrantimes.com/news/468623/Over-700-quakes-shake-Iran-in-a-month
  (paiväys korjattu)

  Vastaa
 3. juha II
  10.1.2022 18:55

  On jokseenkin yhdentekevää onko iranin papistolla ”pistooli vyöllään” vaiko Yhdysvaltojen demokraatti-kommunisteilla ja koko p-tornin ”kirsikalla” Bidenillä!

  Jo Euroopassa on paljon vaarallisempia nk. ”johtajia”, jotka yhteisessä piip-ringissään hekumoivat omien kansakuntiensa kylmäverisestä murhaamisesta aina pienistä vauvoista vaareihin ja mummohin.

  Iranin ydinase ongelmassa ei ole vähäisemmässäkään mielessä kyse mistään ”turvallisuushuolista” ja kauniista kukkakedoista vaan valtapolitiikasta pitämällä Iran ilman ydinasetta ja näin paljon helpompana käsitellä esim. sen hallinnon kaatamiseksi!

  Ydinsulkusopimus on tavallaan jo aikansa elänyt ja se oli aikanaan hyvä ja palveli tarkoitustaan. Kun ydinasevaltioita oli vielä yhden käden sormin laskettavissa ja koko tietämys oli vielä hataralla pohjalla ja vaati paljon resursseja. Oli parasta, että ”yrittäjät” rajattiin kylµästi pois, sillä tuo vaarallinen tuotantoketju olisi ollut melkoinen riskitekijä maailmassa kun osaamattomat ”autotalli”-pajat olisivat suuruudenhulluudessaan ryhtyneet kehittelemään ydinaseita itselleen paljolti olla vain se, jolla on ”munaa”!

  Vastaa
 4. Terhomatti Hämeenkorpi
  31.1.2022 16:34

  Hyvä, Israel ! Jos on pistoolin piippu ohimollasi, niin et mieti, vaan toimit !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top