Israelin turvallisuusviranomaiset kehoittavat omia turistejaan poistumaan Sri Lankasta välittömästi

Israelin viranomainen, National Security Council’s Counter-Terrorism Bureau, on tänään torstaina antanut maan kansalaisille kehoituksen: Peruuttakaa matkanne Sri Lankaan, ja jos olette maassa, poistukaa niin nopeasti kuin mahdollista. Sri Lankassa on ollut keskiviikosta alkaen osittainen poikkeustila terroriteon aiheuttaman tilanteen takia.

Terroriteon uhka on varoituksen mukaan ”todellinen ja korkea”. Sri Lankan viranomaisilta on myös saatu uutta tietoa terroriteosta. Iskuun osallistuneet itsemurhapommittajat on tunnistettu, ja heidän kerrotaan tulleen hyvinvoivista perheistä. Yhdellä terroristilla on lainopillinen tutkinto, ja useat ovat opiskelleet joko Australiassa tai Englannissa, kertoi varapuolustusministeri Ruwan Wijewardene. Australian pääministeri Scott Morrison vahvistaa, että yksi terroristeista on ollut maassa vuonna 2013, opiskeluviisumilla. Brittiläisen viranomaisen mukaan toinen terroristeista on ollut Britanniassa vuosina 2006 ja 2007. Nimi Abdul Lathief Jameel Mohamed mainitaan, ja ettei häntä ole tarkkailtu mahdollisten terrorismi-epäilyjen takia.

Kuvassa pääsiäisen terroritekoon osallistuneita. Kuvan lähde on ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) tiedotuskanava AMAQ News Agency.

Kehoitus poistua maasta ”as soon as possible” on viranomais-ohjeessa kohtalaisen jyrkkä ilmaisu. Myös Sri Lankan viranomaisten toimet viittaavat siihen, että hekin pitävät uusia rauhattomuuksia mahdollisina.

Asiasta kertoi tänään The Times of Israel.

1 Comment

  1. Alexxx Stybb
    26.4.2019 00:37

    Aina kun jotkut flirttailee razzizmilla niin mä hyppään kattoon ja lyön pääni sekä huudan Stubbb.

    Ja vihreät flirttailee razzizmilla joka päivä joten pää on nyt pahasti kuhmuilla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top