Itä-Suomen poliisilla vilkas viikonvaihde – havintoja ryöstöihin kaivataan

Itä-Suomen poliisia ovat työllistäneet viikonloppuna omaisuuteen liittyvät rikokset, joita on runsaasti selvitettävänä.
Poliisi toivoo kansalaisilta havaintoja rikoksiin liittyen. Joissain tilanteissa pyydetään soittamaan suoraan hätänumeroon 112.

Mikkeli

Otavan Neste-huoltoaseman seteliautomaattiin yritettiin murtautua sunnuntaiaamuna kello kuuden aikaan Mikkelissä. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille nopeasti sivulliselta tulleen ilmoituksen ansiosta ja on ottanut teosta epäiltynä kiinni kaksi henkilöä. Epäillyt yrittivät paeta poliisia henkilöautolla, mutta ajautuivat ulos tieltä lyhyehköksi jääneen pakomatkan päätteeksi Hirvensalmella. Ulosajosta ei aiheutunut loukkaantumisia. Epäiltyjen käytössä ollut henkilöauto osoittautui anastetuksi Mikkelistä viikonlopun aikana.

Sunnuntaiaamuna ilmeni lisäksi, että Mikkelissä Karjalanharjuntiellä oli yritetty ottaa luvatta käyttöön henkilöauto edellisen yön aikana. Auton virtalukko oli rikottu käyttökelvottomaksi.

Mikkelin Lentokentänkadulta on varastettu perjantain ja lauantain välisenä yönä vihreä Volkswagen Transporter -merkkinen pakettiauto, jonka rekisteritunnus on GEX-464. Anastetussa pakettiautossa on ns. karjapuskuri, jossa oli anastushetkellä kiinnitettynä kaksi isoa lisävaloa. Pakettiauto on edelleen kateissa.

Poliisi pyytää kaikkiin näihin rikoksiin liittyen vihjeitä ja havaintoja Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232 tai vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Päivitys 14.10.19 15.30: Itä-Suomen poliisi tiedotti 13.10.2019 Mikkelistä perjantain ja lauantain välisenä yönä varastetusta vihreästä Volkswagen Transporter -merkkisestä pakettiautosta. Pakettiauto on löytynyt ja palautunut omistajalleen. Poliisi kiittää asiaan liittyen saaduista vihjeistä.

Siilinjärvi

Noin 65-vuotias mies joutui ryöstön uhriksi noin kahdeksan aikaan lauantai-iltana Siilinjärven Kuiluntiellä pankkiautomaatin läheisyydessä. Mies kertoi poliisille käyneensä pankkiautomaatilla, jonka jälkeen hänen luokseen oli tullut harmaaseen huppariin ja tummiin housuihin pukeutunut nuorehko mies. Hupparin huppuun verhoutunut nuorehko mies tönäisi iäkkäämmän miehen kumoon maahan ja tämän vastusteluista huolimatta sai anastettua tältä lompakon, jossa oli vähäinen määrä käteistä rahaa. Tilanteen kuuli ja näki kaksi sivullista, jotka menivät paikalle mutta ryöstäjä ehti poistua juosten S-Marketin suuntaan. Ryöstön uhrille ei tullut tilanteessa vammoja.

Kuopio

Lähes samaan aikaan lauantai-iltana Kuopion Haapaniemellä 14-vuotias tyttö joutui ryöstön uhriksi. Tyttö kertoi poliisille olleensa kävelemässä Ykkösrastin suunnasta Hermanninaukion suuntaan, kun hän oli havainnut miehen kävelevän perässään. Mies oli tarttunut tyttöä käsistä ja vartalosta kiinni ja anasti väkivalloin tytön taskusta mm. lompakon, jossa oli vähäinen määrä käteistä rahaa. Kertomansa mukaan tyttö sai potkaistua miestä, jonka jälkeen mies poistui paikalta. Tytön antamien tuntomerkkien mukaan hänen kimppuun käynyt mies on noin 30-vuotias ja miehellä on pitkä vaalea parta. Mies oli pukeutunut tummiin löysiin housuihin, ”kahisevaan” tuulitakkiin ja päässä oli huppu.

Poliisi pyytää näihin tapauksiin vihjeitä, jotka voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimen numeroon 0295 415 232.

Liperi

Liperin keskustassa murtauduttu huoltoasemalle sunnuntaina aamulla. Saaliikseen pitkäkyntiset olivat saaneet tupakkaa, mietoja alkoholijuomia, kalastustarvikkeita ja kannettavan tietokoneen.

Liperissä Päivilänvaaralla murtauduttu henkilöautoon rikkomalla auton ikkuna sunnuntaina kello 10.30 – 13.20 välisenä aikana. Autosta anastettu lompakko.

Mahdollisia havaintoja edellä mainittuihin liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15

Lisäksi poliisia ovat työllistäneet useat rattijoupot, näpistelijät ja liikenneonnettomuudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top