Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja Vantaan kaupunki järjestävät kaikille 6.-luokkalaisille Pidä huolta! -konsertit Lumossa ja Energia-Areenalla

Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestää yhdessä Helsingin poliisisoittokunnan ja Vantaan kaupungin kanssa Lumohallissa ja Energia-Areenalla Pidä huolta! –konserttisarjan 27.–28. toukokuuta 2019. Konserttitapahtuma on poikkeuksellisen iso, sillä sinne on kutsuttu ensimmäistä kertaa kaikki Vantaan koulujen 6.-luokkalaiset oppilaat. Oppilaat osallistuvat konsertteihin osana koulupäivää.

Konsertteja pidetään yhteensä neljä ja niihin on tulossa arviolta 2600 oppilasta nauttimaan Helsingin poliisisoittokunnan musiikista ja kuuntelemaan tietoa ajankohtaisista, yläkoulun kynnyksellä olevien lasten elämää koskettavista asioista. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tekee aktiivista yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa vantaalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Konsertti on esimerkki toiminnasta, jolla lapsia kasvatetaan asennoitumaan ja toimimaan oikein nykypäivän kielteisissäkin ilmiöissä.

Rikosten ennalta estäminen on yksi poliisin päätehtävistä ja aiemmat konsertit Helsingissä ovat saavuttaneet valtavan suosion. Musiikkiesitysten lomassa poliisit puhuvat nuorille muun muassa itsemääräämisoikeudesta, päihteistä, nettikiusaamisesta ja kavereista huolehtimisesta.

– Pidä huolta! -konsertissa ei soiteta lastenlauluja vaan esimerkiksi John Williamsin, Anssi Kelan ja Queenin tuotantoa. Kappaleet tukevat poliisien puheenvuoroja ja aiheita ja ovat yleisölle mukavaa kuunneltavaa isolla orkesterilla esitettyinä, kertoo Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.
Helsingin poliisisoittokunnan Pidä huolta! –konsertteja järjestetään Vantaan jälkeen Lahdessa 29. elokuuta ja Espoossa 5.– 6. syyskuuta. Kaikki konsertit ovat lapsille ja nuorille maksuttomia. Voit seurata konsertteihin liittyvää sisältöä aihetunnisteella #pidähuolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top