Italia kieltää siirtolais-alusten rantautumista, mutta liikenne jatkuu

Libyan rannikkovesiltä Eurooppaan pyrkiviä maahantulijoita poimineet laivat joutuvat vast’edes tukeutumaan muihin, kuin Italian satamiin, ilmoitti sisäministeri Matteo Salvini. Nyt kielto koskee Lifeline ja Seefuchs -aluksia. Seefuchs on juuri nyt hakemassa uutta lastia Libyan edustalta.

Äskettäin rantautumiskiellon saanut Aquarius on matkalla Valenciaan Espanjassa. Sen odotetaan saapuvan perille sunnuntaina (17.06.) aamulla. Tietojen mukaan Espanjan viranomaisilla ei ole valmiina riittävää majoituskapasiteettia Aquariuksen 600:lle matkustajalle.

Lifeline ja Seefuchs ovat yksityisten kansalaisjärjestöjen käytössä. Frontexin operaatioon osallistuva englantilainen sota-alus HMS Protector toi tänään Reggio Calabriaan Italiassa 46 irakilaista ja pakistanilaista. USS Trenton luovutti Italian rannikkovartiostolle 42 merestä poimimaansa, etupäässä afrikkalaisia, jotka ilmeisesti päätyvät Italiaan.

Kumiveneissä Libyasta lähteneiden siirtolaisten noukkimista Eurooppaan-tuotaviksi on arvosteltu, mm. Italiassa, koska merihätään joutuneiden kuljettaminen lähimmälle rannikolle, Libyaan, olisi kansainvälisen käytännön ja merilain mukainen toimenpide. Myös Tunisia on huomattavasti Italiaa lähempänä.

Asiasta lisää:

Die Welt 16.06.2018.

Ansa.it. 16.06.2018. ja 16.06.2018.

Voit seurata meriliikennettä reaaliaikaisesti täältä.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top