Italia: Vain ruokakaupat, apteekit ja pankit

Italian pääministerin Giuseppe Conten TV-puhe lauantaina oli tyrmäävä: Kaikki ei-välttämätön toiminta Italiassa suljetaan. Avoinna tulevat olemaan ruokakaupat, apteekit ja pankit. Korona-pandemian kuolleisuusluku saavutti eilen Italiassa 800:n päivittäisen kuoleman.

Italia tulee pitämään käynnissä vain elintärkeimmät toiminnat: Ruokatarvikkeiden jakelun ja kuljetukset, lääkejakelun ja mm. sairaanhoitoa palvelevat toiminnat, ja pankit.  Näin siis Italian pääministeri eilen illalla.

Dramaattisessa viestissään italialaisille Italian pääministeri Giuseppe Conte määräsi kaikki ei-välttämättömät toiminnat suljettaviksi. Italia on ”lock down” korona-tapausten määrän kasvaessa.

Koronakuolemien määrä Italiassa on tätä kirjoitettaessa 4 825, ja aamulla jo enemmän. Kuva havainnollistaa tilanteen. Myöhään tai ajoissa, yhteiskunnan toimintojen sulkemiselle ei ollut enää vaihtoehtoa. Onko Suomella aikaa, sitä ei tiedä kukaan, mutta se tiedetään ettei aikaa ole hukattavaksi.

 

1 Comment

 1. Orang Utang
  22.3.2020 11:48

  Normaaliin flunssaan kuolee Italiassa 68’000 henkilöä vuodessa. Ja aina vanhukset ovat olleet riskiryhmä.

  – Italiassa on Euroopan vanhin väestö.
  – 23% asukkaista yli 65 vuotiaita.

  Erityisen paljon Italiassa on kuollut 80+ ja 90+ ihmisiä.

  Kun pääministeri hallintopäätöksellä yrittää estää vanhoja ihmisiä kuolemasta, hän asettuu jumalaksi jumalan paikalle. Näin tekemällä hän asettaa koko yhteiskunnan vaaraan ja johtaa sen tuhon partaalle.
  –Jos pysäytetään koko yhteiskunta hallintopäätöksellä, jotta yksikään 90 vuotias ei kuolisi, niin mitä tehdään ensi vuonna. Silloin tuo 90 vuotias on 91. Ja seuraavana vuonna …

  [Länsimaisessa] demokratiassa on mahdotonta sanoa, että vanhusten tehtävä yhteiskunnan kokonaisuudessa on erilainen kuin nuorten, että vanhuksen hinta on eri kuin lapsen. Ei sittenkään vaikka tuo vanhus itse haluaisi uhrata itsensä oman lapsensa puolesta. Ei. Joku muu on uhrattava.

  Miksi “itämaisessa demokratiassa”, Kiinassa, selvittiin koronasta nopeasti ja elämä on palaamassa normaaliksi. Paitsi, että ulkomainen kysyntä on loppunut kuin seinään. Kiinalla on edessään valtavan vaurastumisen vuodet sillä eivät he eristäydy neljän seinän sisälle odottamaan korona-kuolemaa vaan maan tuotanto mukautuu kotimaisen kysynnän mukaan.
  – Se reaalinen vauraus, tuotanto, joka ennen lähetettiin valtameren taakse pankissa olevia bittejä vastaan, jääkin nyt vaurastuttamaan kotimaata.
  – Vienti kohdistuu lähialueille. Tavaroita ei lähetetä merten taakse.

  Länsimaisen demokratian aika on täysi.
  – Yhtä täysi kuin vanhan ihmisen päivät ovat luetut. Jonain päivänä nekin vaan loppuvat.

  Mitä enemmän pyristelemme oman sivilisaatiomme romahdusta vastaan sitä vähemmän meille jää jäljelle resursseja sopeutua demokratian jälkeiseen aikaan.
  – Uskokaa tai älkää: sekin aika vielä koittaa!

  Ei tämä maailmanloppu ole.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top