Italian laivasto: Libyasta ei tule enää ketään Välimerelle

Fregatti Firginio Fasan:n komentaja Sebastiano Rositto kertoi Corriere Della Seran mukaan kumiveneliikenteen hiljentyneen Libyan edustalla:

”Olemme partioneet kuukausia keskeytyksettä Sisilian kanaalissa, Tripolin rannikolla, Syrten lahdella ja Kyrenaikan  pohjoispuolella Libyan aluevesien edustalla. Viime aikoina emme ole kertaakaan kohdanneet yhtäkään maahanmuuttajien veneitä, emme myöskään ei-valtiollisten järjestöjen (NGO) aluksia.”

”Vastaavana päivänä vuosi sitten kohtasimme  viisitoista venettä, joissa oli 3000 maahanmuuttajaa. Vuonna 2013 poimimme heitä laivaan jopa 1500 saman 24 tunnin aikana, täsmentää korvettikapteeni Massino Nava.”

Nyt meriupseerien mukaan liikenne on hiljentynyt, syynä Libyan rannikkovartioston tehostunut toiminta ja Italian Libyan kanssa tekemä sopimus. ”Tilanne on nyt rauhoittunut”, vahvistaa Rossitto. Italia on toimittanut vartioaluksia Libyalle, ja toimittaa pian 12 kpl lisää.

”Libyalla on nyt 2-3 venettä jatkuvassa valmiudessa, ja he pystyvät pysäyttämään ihmissalakuljettajat ennenkuin nämä poistuvat Libyan vesiltä.”

Ihmissalakuljetus on nyt siirtymässä läntiselle Välimerelle, Marokosta käsin tapahtuvaksi.

Asiasta kertoi: Riscatto Nazionale 28.07.2018.

1 Comment

  1. Arto Alanenpää
    29.7.2018 05:04

    Ilahduttavaa kuulla, että afrikkalaiset pääsevät nyt turvaan Afrikkaan. Näin säästyy lukuisia ihmishenkiä ja lasten henkiä, joita muuten olisi menetetty turhissa ja laittomista rajan ylityksissä. Olikohan Kreikan ”lainakriisin” ns. Troikan ratkaisuissakin kyse rajaliikenteestä, siksi ne lainaehdot saattoi olla Suomessakin salaiset tai Urpilainen ja Katainen tietää tarkemmin sanoa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top