Italian poliisi pysäytti tänään lastin varastettuja loistoautoja, matkalla Turkkiin

Italian Polizia di Stato ilmoitti tänään lauantaina löytäneensä Turkkiin ja Libyaan osoitetuista konteista 30 kalliimman luokan autoa, jotka oli varastettu Kanadasta. Kyse ei ole yksittäistapauksesta, vaan Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta löytyy kaikista maista rikollisjengejä, jotka ovat erikoistuneet arvoautojen varastamiseen, ja niiden markkinoimiseen MENA-alueelle (Middle-East, North Africa).

Polizia di Stato vastannee Suomen KRP:tä.

Rikolliset pystyvät ohittamaan ajonestolaitteet, paitsi uusimmat päivitetyt versiot, ja käyttävät hyväkseen kansainvälisen tavaraliikenteen kulkemista suljetuissa konteissa. Tälläkertaa kontit avasikin poliisi Gioia Tauron satamassa Italiassa.

Kontteja tarkastettiin 25, ja varastettuja autoja löytyi noin 1,5 miljoonan euron arvosta. Helmikuussa (18.02.) Italian viranomaiset pysäyttivät Genovassa takavarikoidun libanonilaisen lipun alla purjehtivan rahtialuksen ja pidättivät sen kapteenin. Aluksesta löytyi Turkin Mersinissä lastattuja raskaita aseita, mm. tykkejä ja panssarivaunuja. Aseet olivat matkalla Tripoliin Libyassa.

Varastetuiksi ilmoitetut arvoautot liittyvät joskus vakuutuspetoksiin, mutta usein ne päätyvät maihin, joissa ollaan laillisuuden suhteen suuripiirteisiä, ja tykästyneitä hulppeaan elämään. Välimeren tuolle puolen päätynyttä autoa ei saada takaisin, vaikka sen olinpaikka saataisiin selville. Rikollisverkostojen heikoin kohta on EU-maissa toimivien tekijöiden rahankäytön ja laillisten tulojen välinen ristiriita, johon verottaja voisi puuttua, sillä sitä ei yleensä edes yritetä kätkeä.

Asiasta kertoi 13.06.2020 Al-Arabiya.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top