Itsemurhapommittaja räjähti Manbijissa Syyriassa, ISIS vastuussa, Erdogan syyttää USA:ta vetäytymisen viivyttämisestä

Manbijin kaupungissa Syyriassa tänään tapahtunut räjähdys oli itsemurhahyökkäys, jonka taustalla oletetaan olleen ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL). Hyökkäyksessä menehtyi 20 ja haavoittui useita henkilöitä. Turkin autokraattinen presidentti Recep Tayyip Erdogan kiirehti syyttämään USA:ta aikeesta käyttää Manbijin terrori-iskua verukkeena viivyttää joukkojen vetäytymistä Syyriasta.

Manbijin alue on eräs kiistelyn kohde Syyrian sisällissodan jälkeisten olojen kaavailuissa, ja nyt islamistinen IS näyttää iskeneen juuri siellä. Raportin mukaan räjähdys tapahtui alueella, jolla USA:n joukot ovat näkyvästi läsnä, mikä tukee käsitystä, että ne olisivat olleet itsemurhapommittajan kohteita. Al Masdar News mainitsee räjähteen olleen ajoneuvossa, ja kohteena USA:n armeijan partio. Räjähdyspaikalla oli myös markkinatori ja ravintola.

Terrori-iskussa menehtyi neljä USA:n sotilasta ja haavoittui kolme, kertoo uutistoimisto. Turkin presidentin Erdoganin huoli näyttää olevan, hidastaako hyökkäys amerikkalaisia vastaan Trumpin lupaamaa USA:n joukkojen vetäytymistä Syyriasta. Nehän olisivat siellä Erdoganin suunnitelmien tiellä.

Al Masdar News 16.01.2019: Erdogan says terror attack in Manbij may influence US to stay.

Video: RT 16.01.2018

Kurdien yllätysveto Syyriassa: Manbij luovutettu al-Assadin joukoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top