Itsenäisyyspäivä ja itsenäisyys

Leipiintymisellä ja laiskuudella on hintansa

Ei ole mielestäni parempaa päivää tutkailla itsenäisyyden käsitettä ja tilaa kuin itse itsenäisyyspäivä. Suomen itsenäisyyspäivä 6.12.2020 on erityisen merkillinen, koska emme ehkä koko Suomen historian aikan ole kohdanneet yhtä kaoottista yhteiskunnan tilaa. Covid vuosi on jättänyt arpensa, mutta pahinta on se, että se on tuonut esille modernin yhteiskunnan heikkoudet. Pitkällä aikavälillä yhteiskunnan päättäväisyys ajaa itseään aina vain mukavuudenhaluisemmaksi on kostautumassa kun Suomen heikolla jäällä oleva talous on pian EU elvytys rahaston alainen, jonka kautta valtionvelasta tehdään viidenkymmen tai sadan vuoden kuristuspanta yhteiskunnalle.

Verotusta kiristetään joka puolella, turhaa byrokratiaa lisätään ja sen kautta luodaan entistä enemmän työtä, jota pyöritetään verorahoilla. Valtio pyrkii olemaan työnantaja mahdollisimman monelle ja se on tietenkin erittäin tehokas tapa hiljentää yhteiskunta koska ihmiset tuntevat kiitollisuutta työstä, jonka valtio heille mahdollistaa. Tämä on pahimpia totalitarismin muotoja, joka perustuu tietoiseen manipulaatioon, jonka päämääränä on käyttää kansalaisia valtion kilpenä.

Manipulaation tehokkuus

Yhteiskunnan manipuloinnin tehokkuudesta nähdään paljon selkeitä esimerkkejä jo tänään, jossa esimerkiksi korkeakoulutetut ovat niin vakuuttuneita heille syötetyistä opeista, että he tuomitsevat kaikki vaihtoehtoiset mallit ja mahdollisuudet koska heidän ainoa totuus on joko pomo, oppilaitos tai itse yhteiskunta jolle tuntevat olevansa kiitollisuudenvelassa koulutus mahdollisuudesta. Tämä on erityisen selkeää esimerkiksi lääketieteessä, missä ei edes harkita luonnollisia ei kuormittavia hoitomuotoja ratkaisuina, mikä on täysin absurdi asenne asiantuntijalle. Ei siis ole vaikeaa nähdä, että tällainen ihmiskilpi olisi aika tehokas koska se ei ole valmis dialogiin opposition kanssa, miksi? Koska se puolustaa sille syötettyä ideologiaa ja muuttuu kuin robotti kyseenalaistamatta mitään kun sille syötetään uudet ohjeet. Politiikka, valtio ja demokratia on uusi riko ja hallitse muoto, joka on hyvin pitkäjänteisen yhteiskunta strategian lopputulema, jonka kautta saadaan lähes täydellinen ote yhteiskunnasta, sen kehityksestä sekä käyttäytymisestä. Yhteiskuntaa voidaan ohjata ja ruokkia tai pitää nälissään ihan oman mielen mukaan ilman, että kansalaiset voivat juurikaan pyristellä vastaan.

Tämä on vasta jäävuoren huippu

Mikä pahinta, tämä on vain jäävuoren huippu ja lähtökohta. Rokotteet esimerkiksi auttavat rajaamaan liikkumisoikeutta esimerkiksi luomalla lakeja, jonka kautta rajataan ja jopa vainotaan ihmisiä, jotka vastustavat rokotetta. Covid on myös erinomainen työkalu varmistamaan sen, että ihmisten kommunikointia ajetaan enemmän SOME ja digi painotteiseksi, jolloin on helpompi rajata tietoa, lisätä pelkoa ja paranoiaa sekä kiihdyttää ihmisten vastakkainasettelua.

Riippuvuutta lääkkeisiin lisätään myös rokotteiden kautta, koska rokotteiden rooli on vain tuoda ratkaisu ilman, eikä sen tarvitse keskittyä seuraamuksiin, siksihän se on niin sairas konsepti. Onhan se tietenkin loistava strategia vallanhimoiselle valtiolle, koska ensin voidaan ilman suurta vastustusta vapaasti tunkea valtavasti verorahoja ratkaisuun, jota voidaan sitten vuosikausi verorahoilla korjata. Onko olemassa parempaa tapaa työllistää lisää ihmisiä terveydenhoitoon ja varmistaa riippuvuus-suhde siihen ja tietenkin lääketieteeseen.

Ruoka ja sen saatavuus

Ruoan laadun heikkeneminen lienee jo monelle itsestään selvä asia ja tämänkin ajaa samantyyppistä terveydenhuollon riippuvuus agendaa. Varmistetaan heikkolaatuisen ruoan kautta, että keho on riittävän sekaisin ja täyteen säilytysaineita ja antibiootteja pumpattu, jotta se ei kestä vaan tarvitsee jatkuvaa lääkehoitoa ja lääkäreiden huomiota. Lisäksi rahan ja työttömyyden kautta voidaan myös palkita tai olla palkitsematta ihmisiä, se että yksi näkee nälkää ja toinen nauttii kaviaaria kuohuviinin kera on todellisuus myös Suomessa.

Tämä ei ole edistyksellistä, eikä sen tarvitsisi olla näin, mutta kun politiikka valitsee tietoisesti tien, jossa ei pyritäkään millään tasolla poistamaan esimerkiksi luokkaeroja tai työllisyys ongelmia niin silloin on sanomattakin selvää, että ihmisiä vain paimennetaan kuin lampaita kulkemaan valtion pillin mukaan.

Oli sitten politiikan saamattomuuden ja yleisen yhteistyöhaluttomuuden syy puoluepolitiikka, kompetenssi vajeet, rehellisyyden puute ja korruptio, tai poliitikkojen itsekeskeisyys ja vallanhimo niin se ei tarkoita, etteikö esimerkiksi työllisyysasiat olisi voitu kääntää ja muuttaa toimiviksi jo iät ja ajat sitten. Kun vuosi vuoden ja vuosikymmen vuosikymmenen jälkeen selityksille ja saamattomuudelle aina vain puetaan uudet vaatteet, jonka kautta lunastetaan kansalaisten anteeksiantamus niin ei tarvitse edes ihmetellä miksi olemme tässä sotkussa ja pienen eliitin pyöriteltävissä.

Mikä itsenäisyys?

Maa, joka ei luo puitteita itsenäisille kansalaisille elää vapaasti ja nauttia elämästä, jossa kaikkien etuja ei todellakaan ajatella, ei ole mikään maa jota voi kehua tai josta voi olla ylpeä. Suomen tulisi hävetä sitä mitä se edustaa ja sen häpeän kautta ehkä herätä korjaamaan kaikkea sitä kaaosta minkä se on mahdollistanut antamalla valtaa korruptoituneelle politiikalle.

On tietenkin totta, että on paljon hyvääkin, infrastruktuuri, elämänlaatu ja tietyllä tasolla tietoisuuskin on kehittynyt, eikä tietenkään ole myöskään väärin, että yhteiskuntatasolla tehdään virheitä ja opitaan. Mutta kun kyseessä on sadan vuoden tausta, joka on yhtä suurta poliittista showta missä edistyksellisyys on pyyhitty pois kartalta niin siitä ei kyllä voi olla ylpeä.

Kun Suomalainen katsoo presidentin tai pääministerin lausuntoja näin itsenäisyyspäivän alla vuonna 2020 voi hän hyvin huomata sen, että näiden nukkejen puheissa ei mistään aidosti konkreettisesta puhuta vaan yritetään sen sijaan lietsoa pelkoa ja tunkea samoja vanhoja tyhjiä sanoja syvälle ihmisten kurkkuun. Ehkä se on se mitä kansa ansaitsee, mutta ei se silti arvokasta ole. Kannattaa tiedostaa, että jos tämän välinpitämättömyyden ja järjettömän poliittisen shown annetaan jatkua mitään itsenäisiä kansalaisia ei pian ole koska olemme kaikki tavalla tai toisella kahleissa ihmettelemässä, että miten tässä nyt näin kävi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top