Itsenäisyyspäivän marsseilla EU:ssa terroristijärjestönä kielletyn ryhmän lippuja

Helsingissä nähtiin Suomen sadantena itsenäisyysjuhlapäivänä monenlaisia marsseja ja tilaisuuksia, joista osa liittyi Suomen itsenäisyyteen. Narinkkatorilta lähtenyt ”Helsinki ilman natseja” tapahtuman kävelyosuus kohdistui lähinnä muiden tahojen järjestämien tapahtumien vastustamiseen, mutta sisälsi myös mielenkiintoisia elementtejä.

Ilmeisesti ainoana syksyn 2018 julkisena tilaisuutena Suomessa se piti alusta loppuun esillä virallisesti väkivaltaiseksi terroristijärjestöksi määritellyn liikkeen tunnuksia:

Alun perin PKK oli ideologialtaan marxilais-leniniläinen ja sen tavoitteena oli itsenäinen kurdivaltio. Vuonna 2004 PKK siirtyi kohti libertaarisosialismia … . Euroopan Unioni ja Yhdysvallat ovat luokitelleet sen terroristijärjestöksi. Sveitsi, Kiina, Intia ja Venäjä eivät ole lisänneet järjestöä terroristilistalleen monista Turkin yrityksistä huolimatta. Yhdistyneet kansakunnat on myös kieltäytynyt lisäämästä järjestöä terroristilistalleen. Lähde: Wikipedia.

PKK:n ja Turkin valtion käymä sota on ollut hyvin rumaa: PKK:n sissit ovat räjäytelleet pommeja ja tehneet henkirikoksia aivan tuttuun terroristi-tyyliin, ja Turkin armeija on pommittanut vastavuoroisesti siviilejä. Hyvä-paha -asetelma on siis ainakin Suomesta katsoen epäselvä. EU-mailla on kuitenkin joku yhteinen mielipide PKK:n laillisuudesta EU:n maaperällä, myös Suomessa.

Helsingin poliisilla oli 6.12. aktiviteettia ja linjanvetoa väkivaltaan yllyttävien tunnusten esilläpitämiseen. EU:lla ja Helsingin poliisijohdolla on kuitenkin ilmeisesti erilaiset lähestysmistavat.

Linkki yksityiseen videotallenteeseen 06.12. eri tilaisuuksista: https://www.youtube.com/watch?v=V4FVP6XI15A Video ei ole meidän tuotantoamme, siirryt eri palveluun.

1 Comment

  1. Nestori
    8.12.2018 17:55

    Kurdien taistelujärjestöjen liput ja viirit eivät ilmeisesti kiihota vasemmistolaista poliisijohtoa siinä määrin että niiden heiluttelun voisi katsoa olevan kiihottamista kansanryhmää vastaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top