Itsenäisyyspäivän puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään Tampereella

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Tampereella. Paraatikatselmus on Ratinan stadionilla ja ohimarssi Tampereen valtatiellä. Puolustusvoimien monipuoliseen kalustonäyttelyyn voi tutustua Ratinanniemessä.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1 300 henkilöä.

Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Ratinan stadionilla, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen kello 11.30 alkaen. Tampereen valtatiellä kello 13 alkavaan ohimarssiin osallistuu noin tuhat henkilöä, 56 ajoneuvoa, 12 ilma-alusta ja Tampereen seudun ratsuväen kilta ry:n ratsuosastossa 30 hevosta.

Ohimarssin ylilennoissa on mukana Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Tampereen keskustan alueella.

Ohimarssia on mahdollista seurata Tampereen valtatien varrelta. Jalan marssivat joukot ryhmittyvät Ratinan sillalle Hämeenpuiston eteläosasta alkaen. Ohimarssin lähtökynnys on Ratinan sillan itäreuna. Ajoneuvot ryhmittyvät ohimarssia varten Hämeenpuiston eteläosaan Hallituskadun ja Eteläpuiston välille.

Ohimarssin vastaanottopaikka on Voimakadun risteyksen kohdalla. Paraatin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Timo Rotonen seuranaan ohimarssissa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly ja sotiemme veteraani Timo Salokannel. Kenttähartauden katselmuksessa pitää Puolustusvoimien kenttäpiispa Pekka Särkiö. Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Rami Saari. Paraatin järjestelyistä vastaa Panssariprikaati.

Paraatipäivän ohjelma:

  • 9.00 Seppeleenlasku Kalevankankaan hautausmaalla
  • 10.00 Jumalanpalvelus, Tampereen tuomiokirkko
  • 11.30 alkaen paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Ratinan stadionille
  • 12.00 Paraatikatselmus Ratinan stadionilla
  • 13.00 Ohimarssi Tampereen valtatiellä
  • 9.00–15.00 Kalustonäyttely Ratinanniemessä

Paraati vaikuttaa Tampereen liikenteeseen

Paraatijärjestelyt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyjä erityisesti Hämeenpuiston eteläosassa ja Tampereen valtatiellä. Pysäköintiä rajoitetaan 5.–6.12. erityisesti Ratinan stadionin, Laukontorin ja Voimakadun alueilla.

Paraatijärjestelyjen valmistelut aloitetaan tapahtumapaikoilla 5. joulukuuta, jolloin myös paraatijoukkojen pääosat saapuvat Tampereelle Tampereen Messu- ja urheilukeskukselle.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan lisää tarkemmin viikolla 48.

Yleisöä muistutetaan, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi, poikkeuksena on ainoastaan viranomaistoiminta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top