Itsenäisyyspäivän tapahtumia Helsingissä 2018

Helsingissä on 06.12. monia Suomen itsenäisyyteen liittyviä tapahtumia, ja erinäistä muutakin aktiviteettia. Kokosimme kiinnostavimpiä.

Itsenäisyyspäivän viettossa tulee olemaan monia mielenkiintoisia uutisia. eXtra on mukana päivän tapahtumissa tiiviisti ja lähettää paljon suoria lähetyksiä. Luvassa on Laupeudentyö, Heikki Hurstin haastattelu puolenpäivän aikaan.

Reportterimme seuraa myös mediassa PVL:n (Pohjoismainen VastarintaLiike) marssina uutisoitua tilaisuutta, josta on myös videolähetys.  PVL on yhdistys, jonka kieltämisestä on oikeuden päätös, mutta prosessi jatkuu ylemmässä oikeusasteessa, eikä päätös ole lainvoimainen. Marssi ”Vapautta kohti” ei siis ole PVL:n vaan suomalaisten kansallissosialistien järjestämä, kun PVL:ää ei oikeusoppineiden mukaan pitäisi olla olemassa.

 • 09.00 valtakunnallinen lipunnosto Tähtitornin mäellä.
 • 12.-15.00 Heikki Hurstin vähävaraisten itsenäisyysjuhla Hakaniemen torilla. Extran videolähetys.
 • Aito hyvinvointi takaisinKansalaistorilla: Kansanliikkeiden ei-poliittinen puhetilaisuus. 14.-16.00
 • Taiteellinen performanssi Kauppatorilla n.15.00. ”Vastustaa linnanjuhlia”, mitä se sitten tarkoittaakin.
 • Suomalaisten kansallissosialistien marssi ”Kohti vapautta” Kaisaniemenrannasta Töölööseen. Lähtö noin 15.30., eXtra tekee videolähetyksen tapahtumasta.
 • Kallio kuuluu kaikille!” -tapahtuma, jonka idea on vastustaa em. PVL:n kulkuetta, jonka osallistujille Kallio ei sitten kuulu? Tapahtumalla ei ole aikataulua.
 • Helsinki ilman natseja” n.16.30 Narinkkatorilta Taivallahden kentälle Töölöön. Tapahtuman tarkoitus on vastustaa 612-soihtukulkuetta.
 • Ylioppilaiden soihtukulkue n.17.00 alkaen Hietaniemestä Senaatintorille.
 • Itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentinlinnassa, alkaen 18.00.
 • Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Töölöntorilta Hietaniemen sankarihaudoille, alkaen 18.30. Tapahtumaan ei tuoda poliittisia tunnuksia. Järjestäjä on 612-tiimi. ”Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.”
 • Pikkuparlamentin puistossa on parikin tilaisuutta, jotka alkavat noin 19.30  tai 20.00, ja jatkuvat niin pitkään kuin poliisi sen sallii. (Poliisin viimeisin kanta on 23.00.)

Presidentinlinnan tilaisuus aiheuttaa liikennejärjestelyjä, ja eräiden marssien vastakkaiset asennemaailmat saattavat aiheuttaa rauhattomuuksia.

1 Comment

 1. Pekka Kemppainen
  5.12.2018 23:07

  Ainakin Hesarilla on 612-kulkueen kellonaika väärin (19.30), elleivät ole jo korjanneet.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top