Izvestija kertoi Suomen NATO-asenteen muuttuneen

”Suomi ilmoittaa olevansa valmis liittymään Natoon”, otsikoi venäläinen Izvestija tänään lauantaina. Uutisen aihe on Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien tapaaminen eilen illalla.

Suomi on valmis keskustelemaan NATO:on liittymisestä, sillä väestön suhtautuminen asiaan on muuttunut. Asiasta ilmoitti lauantaina 5. maaliskuuta Suomen presidentti Sauli Niinistö, kirjoittaa Izvestija.

”Tilanne on muuttunut sekä Suomessa että Ruotsissa. Ensimmäistä kertaa enemmistö ihmisistä kannattaa mielipidemittausten perusteella [NATO:on liittymistä], joten olemme avoimia keskustelemaan asiasta parlamentin kanssa”, sanoi Suomen presidentti.

Venäläinen lehti kertoo presidenttien Sauli  Niinistön ja Joe Bidenin keskustelun jälkeen ilmoitetun puolustusyhteistyön tiivistämisestä Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Vaikkakin ilmoitus oli viitannut kahdenväliseen yhteistyöhön, Yhdysvaltain NATO:on kuulumattomien liittolaisten MNNA-kategoriassa, Iz.ru kirjoittaa Suomen ja Pohjois-Atlantin Puolustusliiton NATO:n lähenemisestä.

Lehti muistaa myös pääministeri Sanna Marinin lausunnosta -28. helmikuuta- että Suomessa tullaan käymään parlamentaarinen keskustelu maan mahdollisesta liittymisestä Pohjois-Atlantin puolustusliittoon. Myös valtiollisen radiokanavan Ylen Taloustutkimukselta tilaama mielipidemittaus tuodaan Iz.ru:n venäläisten lukijoiden tietoon:

Tutkimuksen mukaan suomalaisista 53% kannattaa maan liittymistä Natoon, 28% oli sitä vastaan ​​ja 19% jätti vastaamatta. Kertomalla tämän, Izvestija maalaa kuvan ”natomielisistä” suomalaista. Maininta noin yhdessä viikossa (21.02. – 27.02.) kerätystä kansalaisadressista NATO-kansanäänestyksen pitämisestä syventää ikäänkuin viholliskuvaa.

Suomi on ilmoittanut aikovansa hakea Naton jäsenyyttä, jos kansallinen turvallisuuskysymys kärjistyy, kirjoittaa Izvestija.

Lehti viittaa NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin lausuntoon (13.01.), jonka mukaan Suomi ja Ruotsi voivat halutessaan liittyä nopeasti atlanttiseen puolustusliittoon: Ne molemmat täyttävät Pohjois-Atlantin liiton jäsenvaatimukset.

Naapurimaiden mahdolliset NATO-liittymisaikeet ovat Venäjällä kovin kovin kuuma aihe. Asiasta on käyty jo noottienvaihtoa Venäjän ja länsimaiden välillä, eikä Venäjän presidentti Vladimir Putin ollut lainkaan tyytyväinen saamiinsa vastauksiin. Noottienvaihdon jälkeiset tapahtumat eivät ole lainkaan mieltärauhoittavia.

Olimme itse kukin keskenämme mitä mieltä tahansa Venäjän intressien legitiimisyydestä, tai NATO-järjestöstä, venäläistä keskustelua turvallisuuspolitiikasta on hyvä seurata, -ja varsinkin avoimia ja peitetympiä kommentteja Suomen tekemiin siirtoihin, -ja uutisointia joka ennakoi Venäjän tulevia siirtoja.

11 Comments

 1. ValmiiksiÄänestettyGallup
  5.3.2022 17:58

  Todellinen kannatus taitaa olla yhä siinä 20%:n paikkeilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.3.2022 18:04

   Ekkönä uso Venään lehtiä??

   Vastaa
 2. Puolueeton
  5.3.2022 18:37

  Izvestija antoi miedon varoituksen
  Kannattaa kuunnella tämä esitys https://oikeamedia.com/o1-176501 , jossa juuri eläkkeelle jäänyt tiedustelueversti Martti J. Kari kuvailee venäläistä ajattelutapaa hyvin monipuolisesti ja kattavasti. Tekisipä eversti samankaltaisen tutkimuksen länsimaitten vallanpidon tavoista ja niitä kuvaavasta mediasta.

  Olen jo monessa paikassa sanonut lopullisen varoituksen Suomelle ilmanevän itärajan takaisissa 100000 miehen sotaharjoituksissa.
  Tuskin se natokiimaa vähentää, voi vain lisätäkin meidän vallanpitäjissä. Natokiima on vähän samanlainen piirre kuin ilmastokiima. Kun se on iskenyt kalloon, mikään ei sitä poista. Ilmastokiima on muuten vaaraton, mutta pilaa Suomen maisemat tuulimyllyillä ja köyhdyttää kansaa muttei tapa. Natokiima on vaarallinen, se voi paljon tappavampi kuin Covid 19 rokotuksineen.

  Vastaa
  1. Pravda
   6.3.2022 10:51

   Joo… Olipas poikkeuskellisen objektiivinen esitys. Luulin että se olisi vain pelkkää paatosta. Mutta siinä oli enemmän kuin totta, tietysti sopivasti NATO-historiaa ja -nykyisyyttä käyttäen. Mitenkäs se meni ”huomaamatonta informaatiovaikuttamista”. Siitä ei Suomen kapiaiset oikeastaan ikinä pääse irti. Ja se on sääli. Toivottavasti ne ei oikeasti ajattele noin.

   Mutta perus suomalaiselle katsomisen arvoinen esits. Jolloin saa laajemman käsityksen napurista.

   Vastaa
  2. Jallu
   6.3.2022 12:13

   Tämä on mielenkiintoinen sana tämä kiima. Sillä pyritään laittamaan sellainen vastakkainen mielipide ikään kuin naurunalaiseksi. Siis ne, joka haluavat Suomen turvatakuiden piiriin, ovat aivottomia, eivätkä ajattele kiimassaan tosiasioita. Tässä ajassa, tässä tilanteessa, mikään Nato-kiima ei ole pahasta. Ukraina on yksi, toivoisiko kukaan Suomelle samaa tilannetta.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    6.3.2022 12:32

    ”NATO-kiima” on KGB-yhteyksistään tunnetun Jaakko Laakson keksimä sanonta. Sillä hän alunperin hyökkäsi Vasemmistoliiton turvallisuuspoliittisia pragmaatikkoja vastaan, jotka sattuivat olemaan naiskansanedustajia. Käyttämällä tuota sanontaa joutuu taistolais-stalinistiseen ja kollaboroivaan yhteyteen. Vasemmistoliitto on puolueena tiettävästi irtisanoutunut J.Laaksosta, tämän hämäräperäisten toimien takia. En muista, kenen aloitteesta, mutta hyvin tehty!

    Vastaa
 3. pöh
  5.3.2022 18:52

  Voihan tätä ajatella toisinpäinkin..
  Ei varmaan hyvällä USA kattelis jos sinne johkin Meksikon rajalle tulisi Venäjän ohjuksia ja aseistusta ja joukkoja.
  Tietysti täydellisessä maailmassa jokainen päättää itse, eikä kukaan niitä aseita käytä mutta nythän se taas nähdään ettei se oikeassa maailmassa aina niin mene.
  No tehköön ”viisaammat” mitä tekee, sillehän me emme kuitenkaan mitään voi.

  Vastaa
 4. Kainuunkonkari
  5.3.2022 19:59

  Jospas nyt ottaisimme neutraalin kannan ja luopuisimme Tavjan Ottawan sopimuksesta.

  Vastaa
 5. juha II
  6.3.2022 13:17

  YLE lähetti aivan itse lähes välittömästi Ukrainan kriisin sytyttyä venäjän kielisellä sähkeellä Venäjälle ”uutisen”, että Suomi liittyy NATO:on.
  Tämä meni suoraan Venäjän mediaan, joka kovasti ihmetteli Suomen kantaa ja sai Putinin jyrähtämään aivan aiheesta. Sanottakoot, että päivää ennen YLE:n todella vaarallista sooloilua, joka asettiSuomen suureen vaaraan pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö olivat kohtuullisen varovaisia sanoissaan. Kun Venäjä reagoi odotetusti YLE:n edesvastuuttomaan keskarin näyttöön. Tämän jälkeen YLE kirkui Venäjän suorasta puuttumisesta Suomen asioihin!

  Yhdysvallat on kuin rappiolla oleva Rooman Valtakunta, joka tulee vielä l,uhistumaan kuin kuoleva tähti omaan mädättyneisyyteensä, laittomuuden tilaan, taloutensa romahdukseen, sisäisiin ristiriitoihin aina mahdollista sisälklisotaa myöten kuin myös aivan kuten Roomakin kansainvaelluksiin. Tästä kaikesta ovat vastuussa yksin demokraatti-kommunisti-globalistit ja samaan kastiin kuuluvat korruptoituneet kansasta irti olevat republikaanit mm. Bush:in klaani ja Dick cheney:n tytär, joka on kuin isänsäkin tiiviissä taloudellisessa liitossa yhdysvaltain aseteollisuuden kanssa hyötyen joka ikisestä sodasta, jossa USA on mukana. Edelliseen ryhmään kuuluvat myös rikolliset CIA ja FBI, josta vm. on solutettu täysin demokraateilla kuten Suomessakin piti olla joku aika sitten demari joka ”postissa” harjoitten samaa solutusta läpi yhteiskunnan eri toimintojen.

  Ukrainasta on löytynyt ja jopa ollut Yhdysvaltain ulkoministeriön netti sivuilla maininnat yhdysvaltain sinne pystyttämistä kemiallisten aseiden tehtaista, jotka nyt Venäjä on pommittanut maantasalle.

  Suomi olisi ilman tätäkin kriisiä uitettu Suomen kansalta kysymättä NATO:n, vaikka se vastustaakin sitä. Se on oikein sillä kansa saa kärsiä suoraan ne tuhoisat seuraukset globalisti-NATO:n liittymisestä kuin sen sijaan herramme ja rouvamme tekevät ”ritolat” aivan kuten Afganistanin presidentti teki kun ”suurvalta” Yhdysvallat häipyi kuin pieru Nevadaan ja jätti kaikki herkut jälkeensä talebaneille.

  Suomi on NATO:ssa se ensimmäinen maa, jonne Venäjä keskittää kunnon ydinaseiskun halutessaan tehdä heti selvää jälkeä ”hyökkäysalustasta” kuten myös Stalininkin ymmärrettävä huoli oli ennen Talvisotaa käytävissä neuvotteluissa Moskovassa.
  Suomen liittyminen NATO:on on yhtä viisasta kuin ”heilutella punaista vaatetta härän edessä”! Aidosti puolueeton Suomi olisi Venäjälle paljon vähemmän kiinnostavampi kohde pommittaa se kivikauteen. Yhdysvaltain etu on Suomi NATO:ssa eikä se ole Suomen etu asemoitua vihollismaaksi tieten tahtoen sanoohan sen jo järkikin. Kannatan presidentti Paasikiven linjaa, josta aika ei tule koskaan ajamaan ohi, sillä Suomen geopoliittinen asema on ja pysyy siinä missä se on!

  NATO Suomi asemoinut itsensä Ukrainan kanssa samaan kastiin Venäjän kannalta niin, että nyt Venäjä saattaa ajatella Suomen miehitystä ja liittämistä Venäjään, jota se ei ole ilman N ATO:a ja sotahulluja suomalaisia umpityhmiä pioliitikkoja aina tyvestä latvaan. Eräs merkittävimmistä on persujen sivari Jussi Halla-aho ja valtamedian sanomatalo ja YLE.

  Ison-Britannian tiedustelupalvelun päällikkö sanoi Ukrainan sodassa olevan kyse LGBT:stä eikä mistään vähemmästä. Itse en menisi ”kuoleman kentille” mokoman irstailijoiden takia. Menkövät he sinne ITSE!!!

  Eikä Ukrainan koomikko presidentti ole köyhä mies, sillä hänellä on miljardiomaisuus Yhdysvalloissa ja Yhdysvaltain korruptio hallitus on varastanut Ukrzainan kansalta miljardeja dollareita! Siksi Ukraina on köyhä ja siksi jää kunhan EU ja NATO voittaa nyt tuleen heitettyjen ukrainalaisten yksinkertaiset mielet.

  Demokraatti kongressiedustaja puheessaan painotti erityisesti sitä, että Yhdysvallat voi sotia Venäjää vastaan Ukrainassa eikä heidän tarvitse tehdä sitä omalla maallaan! Ja näin käy Suomenkin kansan. Herrat ja Rouvat ”lähtevät kuin hauki kaislikosta!!!”

  Näin sitä pieniä valtioita käytetään matalamielisesti hyväksi tässä kylmässä, petollisessa ja valheita täynnä olevassa maailmassa!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.3.2022 15:55

   Suomessa niitetään nyt Tavjan kylvämää satoa.

   Vastaa
 6. Totuus tulee kyllä julki
  6.3.2022 13:36

  Putin on suuruudenhullu. Sota on per..estä. Siviilien tappaminen on väärin. Mutta ihmiset eivät näköjään kykene ajattelemaan omilla aivoillaan, vaan uskotaan aina mitä media totuutena kertoo, Ja kiva olla samaa mieltä enemmistön kanssa, vaikka se sama mieli olisikin ihan huttua.

  Ihmeellistä ulkokultaisuutta tämä Ukrainan hypetys. Missä oli apu ja rahan ja tavaran keräykset silloin, kun Irakissa tapettiin satoja tuhansia siviilejä. Vain siksi että USA ja Nato julisti, että siellä on kemiallisia aseita. Eipä ollut. Miksi ei autettu Jugoslaviaa, kun Nato pommitti kaupunkeja paskaksi ja tuhansia syyttömiä kuoli? Entäpä Libya? Gaddafi oli kuulemma diktaattori. Tämä diktaattori lahjoitti miljardeja Afrikan kehittämiseen. Libyassa oli sähkö ilmaista kaikille. Valtio maksoi naimisiin meneville häät ja puolet ensiasunnosta. Gadddafi oli saamassa rauhanpalkinnon toimistaan Afrikan kehittämiseksi. Sitten Gaddafi ilmoitti lopettavansa öljykaupan dollarilla ja siirtyvänsä kulta-denaarin käyttöön. Iso virhe! Ei aikaakaan, kun mediassa Gaddafi leimattiin diktaattoriksi ja pian jo Nato pommitti koko maan paskaksi.

  Missä oli ihmisten sympatiat silloin? No ei missään, koska media valehteli ja valehtelee yhä omistajiensa lukuun. USA/Nato yhä vaan vie sitä demokratiaa aina sinne missä on paljon öljyä, kaasua, litiumia jne. Demokratia tarkoittaa tässä sitä, että tapetaan ”diktaattori”, tuhotaan koko maa ja viedään luonnonvarat. Ja jumalauta en ole mikään putinisti, vaan omilla aivoilla ajatteleva tavallinen suomalainen perheenisä ja duunari.

  Suomea ei pelasta NATO eikä Venäjä eikä mikään muukaan ihmisen tekele. Ainoastaan usko Herraan Jeesukseen ja Jumalan apu on se millä on enää mitään merkitystä. Suomi taitaa olla mennyttä, koska valtion johto vihaa suomalaisia ja Jumalaa. Mutta jokainen ihminen voi vielä pelastaa ikuisen siulunsa. Ei tarvitse kuin ottaa vastaan ilmainen pelastus Jeesuksessa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top