Janitskinille vuosi ja 10kk ehdotonta, syyttäjä ei aio valittaa

Ilja Janitskin tuomittiin tänään yhteensä 16:sta eri teosta, liittyen hänen toimintaansa MV-lehdessä, vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Samassa asiakokonaisuudessa jaettiin Johan Bäckmannille yksi vuosi ehdollisena, ja kolmannelle henkilölle kolme kuukautta, myös ehdollisena. Vastaajat tuomittiin korvaamaan asianomistajille aiheuttamanaan vahinkona yhteensä 136 000 euroa.

Kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kertoi eXtrauutisille, ettei syyttäjäpuoli päällisin puolin tuomioon tutustuttuaan näe syytä valittaa. Ilja Janitskin on istunut erilaisissa kiinniotoissa jo noin vuoden, mikä lyhentää hänen tulevaa tuomion suorittamistaan. Ensikertalainen istuu yleensä noin puolet tuomitusta ajasta.

Tuomiota Janitskinille tuli 16:sta asiasta. Kolmen syytekohdan osalta syyte hylättiin. Johan Bäckman ja kolmas henkilö saivat myös rangaistuksena, yhden vastaajan osalta syyte hylättiin.

”Kysymys on Janitskinin osalta ollut MV-lehden ja Ûber Uutisten toiminnassa tehdyistä teoista. Käräjäoikeus on katsonut hänen olleen kyseisten verkkojulkaisujen omistaja, päätoimittaja, vastaava toimittaja sekä niiden sisällöstä vastannut henkilö. Janitskin on viime kädessä päättänyt kaikesta verkkojulkaisuissa julkaistusta ja levitetystä aineistosta.”

Janitskin siis sai rangaistuksensa pääasiassa julkaisutoiminnasta, mutta tuomioistuin ei nähnyt asiaa sananvapauteen liittynä, vaan asianomistajina olleiden henkilöiden mainetta ja ammatinharjoittamista loukkaavana. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

1 Comment

  1. perkele
    18.10.2018 09:22

    vittu mikä paskamaa tää suomiki on… hohhoijjaa taa näitä tuomioita

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top