Järkytyksen päivä eduskunnassa

Oli varmaankin sama tunnelma eduskunnassa edustajien kesken tänään 24.2.2022,  kuin oli 1.9.1939, -Saksan hyökätessä Puolaan. Suuri järkytys ja suru oli kuultavissa ja nähtävissä edustajien puheista, äänensävyistä ja katseista eduskunnan kyselytunnilla.
(Kuva: Eduskunta)
Yksimielisyys oli rikkumaton. Osa Venäjän hyökkäyksestä kauhistuneista edustajista liki itki puhuessaan. En ole koskaan ennen nähnyt niin suurta yksimielisyyttä kuin tänään.
Kuvaavaa sille oli, että tavallisesti jokaisesta ryhmästä esiin nousee -asiasta riippuen- joku ”räyhä-Roope” mutta tänään ei sitä roolia ottanut kukaan sekin oli liikuttavaa.

” Totuus on sodan ensimmäinen uhri”

Tästä muistutti puolustusministeri Antti Kaikkonen vastatessaan Suomen kyber- ja informaatioturvallisuutta koskeviin kysymyksiin sanoi myös, että Suomi on tehnyt töitä niiden turvaamiseksi.

Kaikki tuki, paitsi sotilaita, Ukrainalle

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi, että Suomi on jo osallistunut EU:n kautta Ukrainalle annettuun yhteiseen 1,2 miljardin euron tukipakettiin. Sen lisäksi Suomi on vuoden 2014 jälkeen antanut Ukrainalle suorana tukena 70 miljoonaa euroa.
Opposition edustajien kysymyksiin aseellisesta tuesta hallituksesta vastattiin, että  ensinnäkin Viroon myydyt tykit eteläinen naapuri saa toimittaa Ukrainaan, ja myös Hollannille myydyt sotatarvikkeet voidaan edelleen antaa Ukrainalle. Näiden aseiden Ukrainan puolustuksekseen saattamiseksi on ollut esteenä hallitusohjelma, jonka mukaan ”Suomi ei vie aseita-edes välillisesti- sotaa käyviin maihin”.
Mutta niin hallituspuolueet kuin oppositiokin on halukas tekemään poikkeuksen, koska kysymyksessä on kaikkien mahdollisten kansainvälisten sopimusten ja lakien vastainen hyökkäys itsenäistä eurooppalaista maata vastaan. Kyselytunnilla selvisi myös se, että YK:n turvallisuusneuvostossa Kiinakaan -mitä ehdittiin jo epäillä- ei asettunut tukemaan Venäjän hyökkäystä.
Kansanedustaja Kristiina Salonen kertoi venäläisten viime viikkoina tehneen satoja perättömiä pommiuhkauksia eri puolilla ja – paikkoihin Ukrainassa. -Eli siis kymmeniä päivässä. Ilmeisimmin valtiojohdon hyväksymää lapsellista kiusaamista.   Kyberhyökkäyksiä on tehty Ukrainaa vastaan viime kuukausina jo tuhansia.

Valtavat määrät pakolaisia

Tom Packalen tiedusteli, kuinka EU on varautunut mahdollisesti massiivisiin pakolaismääriin Ukrainasta? Pekka Haaviston mukaan on ainakin varauduttu humanitääriseen apuun, eli viemään sinne esimerkiksi vettä ja huopia. No, tuohon pystyy Punainen Ristikin.
Haavisto kyllä sittemmin jatkoi, että EU:ssa ollaan varautumassa suuriinkin pakolaismääriin. Tosin hän ei tarkemmin avannut sitä mitä se tarkoittaisi.
Ministeri Mikkonen vakuutti, että vastaanottokeskuksia voidaan nopeastikin avata, kun on perheellisiäkin. -Eipä tarvittu perheitä, kun 2015 tänne rynni yli 30 000 parikymppistä poikamiestä.
Tosin uskon siihen, että koska ukrainalaiset ovat mieluisampia kuin ehkä jotkut muut, niin kelvoton kohtelu kuuluu ja media seuraa, vaikka ei ukrainalaiset eivät ”pahanmakuisesta puurosta” valittaisikaan.

Vetoomus suomalaisille

Juha Sipilä peräänkuulutti huoltovarmuuden -ja ennen muuta ruokahuollon- kattavuutta, koska tuottajat joutuvat nyt suunnilleen talkoilla kasvattamaan kansalle ruokaa, koska tuotot ovat romahtaneet.

Ostakaa suomalaista ruokaa niin sitä on tarjolla vastaisuudessakin

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vetosi suomalaisiin, että nyt katsotte mitä ostatte: Ostakaa suomalaista ruokaa niin sitä on tarjolla vastaisuudessakin. Hän vetosi myös kuntiin ja muihin ruokahuollosta päättäviin, että hekin hankkisivat suomalaista ruokaa. Leppä vaati myös kauppaa kantamaan oman osansa huoltovarmuudestamme.
Kimmo Kiljunen luki suruvoittoisen runon, ei puhunut muuta, oli hiljaa, ja koko eduskunta oli hiljaa ja odotti mutta Kiljunen pysyi hiljaa. Vaikuttavaa.
Aina ja kaikesta ei tarvitse olla yhtä mieltä mutta tänään se totisesti oli paikallaan.
Seppo Huhta

8 Comments

 1. juha II
  24.2.2022 21:27

  Ja LÄSSYN, LÄSSYN!!!

  Verta on kaivettu nenästä oikein urakalla ja nyt on saatu, mitä on tilattu!!!

  NATO:lle, EU:lle ja huru-USA:lle ei ole mikään kelvannut, vaikka Venäjä esitti kaikkea mahdollista Lavrovin esittämänä ”neuvotteluissa” NATO:n kanssa! Lisäksi NATO lupasi aivan itse Venäjälle 1990-luvun ”kuherruskuukautena” ettei se pyri levittäytymään Venäjän porstuaan. Ääni muuttui kellossa kun kivan juopon korvasi Putin, joka oli vestetty eri puusta kuin lähes nukkehallitsija Jeltsin. Kaikkein eniten kärsii itse Ukraina NATO:n ja USA:n sekä EU:n pelistä, jossa ukraina on kuin hyväksikäytetty piikatyttö. Hyvä on taistella Ukrainan maaperällä kaukana lännestä ja tosi asiallisen kylmän laskun maksaa Ukraina!

  Ukrainan kriisi on ollut välttämätön USA:lle, Kanadalle sekä EU:lle huomion pitämiseksi täysin pois korona tyranniaa vastustavista mielenosoituksista, joista ”lännen” valtamediat ovat olleet hiljaa tai leimanneet niihin osallistuneet natseiksi (Kanada). Lisäksi rekkareilta viedään lapset, lemmieläimet, rahat autot ja vankilatuomiot päälle. Lisäksi mellakkapoliisi on hakannut naisia ja vanhuksia ilman nimilappuja ja sikailleet väkivallalla tuottaen vammoja ja verta!!! Tämän kaiken on määrännyt WEF:n kätyri ja käskynhaltija Trudeau, joka itse on pelkuri ja raukka!

  Ukrainan vatjolla ja hyödyllä tullaan Suomi liittämään NATO.on helposti, koska nyt kansan mieliide muuttuu ja sitä paitsi sitä ei kysytäkkään kuten ei missään EU:hun liittyvässä ole noudatettu edes perustuslakiakaan!

  Ukraina on kuten Jugoslavia, jota pystyssä ja koossa piti Tito kommunistisessa järjestelmässä. Ukrainakin on yhtä monikansallinen ja etninen ja se on keinotekoinen kommunistisen Neuvostoliiton luomus kuten Baltiankin venäläistämisen jäljiltä venäläisten ja jopa Neuvostoliiton Aasian puoleista kansaa on Ukrainassa Stalinin pakkosiirtojejn takia. Koska hän halusi heikentää kuten EU nyt heikentää EU-maita tuottamalla afrikkalaisia ja muslimeita välkittämättä siitä, että valkoiset kärsivät tästäb hybridisodasta joka päivä.

  Suomi tulee olemaan tasan yksin, jos Venäjä päättää kyllästyä Suomen valtamedian ja umpityhmien poliitikkojen räykyttämiseen ja Putinin haukkumiseen. EU on yhtä tuyhjän kanssa ja NATO voi kokeillaa uusia lelujaan ja lopulta Suomi on yhtä raunioina kuin ”Saksa vuonna nolla”.

  Kuten Paasikivi kirjoitti päiväkirjaansa: ”Suomalaiset ovat poliittisesti tyhmä kansa!!!”

  Vastaa
  1. Aivot omistava
   25.2.2022 06:39

   Nato, nato ja nato.
   Varmaan ei mene päivääkään että et tunkisi tuota joka keskusteluun väliin. sama sitten mistä on kyse.
   Ryssä pommittaa ja ampuu siviileitä Ukrainassa, minkä takia? Mene sinä punikki puskaan häpeämään jos osaat.

   Vastaa
 2. jj.t
  24.2.2022 23:01

  juuri näin suomalainen ruoka ja kaikki suomalaiset tarvikkeet,tukevat suomen kansaa.ja sitovat meidät yhteen.

  Vastaa
  1. Järjetöntä touhua
   25.2.2022 10:48

   Mutta miksi maataloutta ajetaan alas niin hirveetä vauhtia ja teollisuutta pois maasta muualle?

   Vastaa
 3. Obelix
  24.2.2022 23:07

  ”Vetoomus suomalaisille

  Juha Sipilä peräänkuulutti huoltovarmuuden -ja ennen muuta ruokahuollon- kattavuutta, koska tuottajat joutuvat nyt suunnilleen talkoilla kasvattamaan kansalle ruokaa, koska tuotot ovat romahtaneet.”

  Eikun vetoomus hallitukselle ja kaikille kepun Sipilöille: Säästäkää ensin monista kotimaisista ja kansainvälisistä hillotolppakuluistanne, ja osoittakaa seuraavaksi siten säästyneet rahat suoraan tuottajille, ettei tuottajien tarvitse talkoilla _Teille_ ja kansalle ruokaa tuottaa!

  Ps. Antakaa edes näin _kriisiaikoina_ ilmaiset polttoaineet ja verovapaus tuottajille siihen saakka, kunnes Käteisen hävittämät varmuusvarastot on saatu käyttöön uudelleen…. näin aluksi! Tai pitäkää turpanne kiinni!

  Vastaa
 4. Juha
  25.2.2022 07:13

  Kyberpandemia seuraavaksi. Koronapandemia, kalpenee sen rinnalla. Sanoo Dr Evil (1 min video)

  https://youtu.be/0DKRvS-C04o

  Vastaa
 5. Bling Bling
  25.2.2022 07:41

  Venäjä on roistovaltio, eikä muuksi muutu. Suomen on *aina* oltava varautunut siihen, että joku Venäjän kulloisistakin psykopaattisista diktaattoreista saa jonkun hullun päähänpiston miljoonien ihmisten hengen hinnalla. Omavaraisuus, vahvat puolustusvoimat ja natoon liittyminen on Suomen elinehto nyt ja tulevaisuudessa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top