Jihad-Elvis istuu 16 vuotta, -yrityksestä mennä Syyriaan sotimaan

Nuori mies New Yorkista kyllästyi turhaan elämäänsä ja biljardisaleissa hengailuun, ja halusi tehdä Jotain Suurta: Matkustaa Syyriaan sotimaan terrorismin puolesta vääräuskoisia vastaan. Tästä lähin hän hengaileekin kiven sisässä, kertoo Yhdysvaltain Oikeusministeriö.

Elvis R. -30-vuotta- oli hyvin kotoutunut muslimitaustainen maahanmuuttaja New Yorkin Long Islandilta, Commackista, muttei ollut oikein päässyt elämästä kiinni. Hän ei löytänyt elämälleen tarkoitusta, mutta keväällä 2015 tarkoitus löysi hänet: Terroristijärjestöt ”islamilainen valtio” IS (ISIS, ISIL, Da’esh) ja al-Nusran rintama (molemmat toimivat myös Suomessa) tehostivat propagandaansa maahanmuuttajataustaisten Euroopassa ja Yhdysvalloissa asuvien nuorukaisten värväämiseksi sotajoukkoihinsa, jotka siihen aikaan sotivat Syyriassa ja Irakissa. Propagandaa löytyi myös Elviksen äidinkielellä, bosniaksi.

Elvis tavoitti -netistä ilmeisesti?- miehen, jonka hän uskoi olevan pataljoonankomentaja terroristijärjestössä, kertoo Yhdysvaltain Oikeusministeriön julkaisema seloste. Elvis halusi liittyä tähän pataljoonaan osallistuakseen väkivaltaiseen jihadiin, -siis vääräuskoisten tappamiseen. Samanlaista agitaatiota, kuin mihin Elvis sortui, levitti tuohon aikaan suomenkielellä ”Islam opas”-niminen sivusto. Sen tekijät on tiettävästi noudettu takaisin Syyriasta, al-Holin (al-Hawl) internointikeskuksesta. Emme tiedä, millainen julkaisu heillä tänään on.

Heinäkuussa 2015 Elvis oli jo Turkissa, mutta hänen yrityksensä päästä Syyrian puolelle epäonnistuivat. Ehkeivät nettikontaktin antamat yhteydet olleet toimivia? Elokuussa 2016 hän yritti Jordanian kautta, mutta hänet otettiin kiinni ja karkoitettiin maasta.

Facebook-viesteissään lokakuussa 2015 Elvis selitti, että ”jihad” on sitä, että ”taistelet Jumalan tähden” ja ”kuolet Allahin tähden”. Hän kertoi matkustaneensa Turkkiin ”suorittamaan Jihadia ja liittymään Jabhat Al-Nusraan”. Elvis ennusti: ”Tulee aika, jolloin ihmiset tietävät vain sanoa Allahu Akbar”. Myöhemmissä lainvalvontaviranomaisten kuulusteluissa hän myönsi, että kun hän yritti päästä Syyriaan, hän oli valmis kiinnittämään pommin itseensä, kertoo oikeusministeriön seloste.

Olisipa meillä Suomessa yhtä tarmokas oikeusministeriö, -näiden islamistiterroristien suhteen. Samanlaista kiihotusta vääräuskoisia vastaan, kuin johon New Torkin poika Elvis sortui, levitettiin tuohon aikaan myös Suomessa, -espoolaisen ammattikorkeakoulun atk-oppilaiden ja em. myöhempien ”mustien leskien” toimesta. Suomesta on muuten lähtenyt Syyrian sotanäyttämölle muslimien lukumäärään nähden poikkeuksellisen paljon väkeä, -vaikka Suomeen on saapunut aivan samanlaisia muslimitaustaisia maahanmuuttajia, kuin muihinkin maihin. Olisiko viranomaisilta jäänyt jotain huomaamatta?

Tutkittaessa Elviksen läppäriä (hän ei ehtinyt vasaroida sitä) löytyi väkivaltaan yllyttäviä nasheed-hymnejä ja muuta sen sellaista. Hänen havaittiin myös vierailleen innokkaasti ”Put Hilafeta”-sivustossa -vastannee em. ”Islam Opasta”. Myös ns. ”vierastaistelijoiden” värväämissivustot olivat Elvikselle tuttuja.

Elvikselle ei käynyt kuitenkaan yhtä huonosti, kun helsinkiläiselle punkkaripojalle (suomalaistaustaiselle), jonka Syyriaa puolustavat voimat tekivät siellävaarattomiksi, ja stadissa vuodatettiin monta lasolinhajuista kyyneltä. Saatuaan Elviksen käsiinsä FBI teki mm. Serbian ja Montenegron viranomaisten tuella hyvää työtä, ja wanna-bee-jihadisti päätyi tuomiolle. Ei siis tarvitse kenenkään huudella ”oikeutta Elvis Redzepagicille!”, koska hän sai sitä:

New Yorkin mies tuomittiin tänään 200 kuukaudeksi, yli 16 vuodeksi, vankeuteen yrityksestä tukea aineellisesti terroristeja. Vastaaja suunnitteli matkustavansa Syyriaan harjoittamaan väkivaltaista jihadia, kertoo Yhdysvaltain oikeusministeriö.

 

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top