Jo vanha #taistoilulaulu varoitti Jaakko Laaksosta

Tällä viikolla tuleekin kuluneeksi tasavuodet Supon ensimmäisestä kompromenttoivasta raportista pitkän linjan poliittisesta taustatoimijasta Jaakko Tapani Laaksosta. Tasan 42 vuotta sitten Supon kenttämiehet seurasivat teinipoliitikko Laakson ja neuvostodiplomaatti A.Kozlovin koukeroista tapaamiskuviota Helsinkin Krunikassa.

Huolimatta huolellisesta, oppikirjojen mukaisesta, ristiinkävelystä ja korttelinkiertämisestä, Supon mies olikin jo seuraavan kulman takana odottamassa, minne kaverukset suuntaavat. Katso kartasta:

Tietolähde on Supon julkistettu raportti Jukka Seppisen kirjassa ”Neuvostotiedustelu Suomessa 1917-1991, strategia ja toiminta”, sivu 530.

Jukka Seppinen: NEUVOSTOTIEDUSTELU SUOMESSA 1917-1991 – STRATEGIA JA TOIMINTA
Ajatus Kirjat 2006
784 sivua
ISBN 951-20-6548-7

Kozlovin ja Laakson keskusteluaiheet eivät tietenkään liittyneet Suomen laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen, se puuha kuului Tehtaankadulla Beljajeville jonka Urkki muuten sitten karkoittikin. Laakson aktiviteetit lienevät olleet vähintään Barely Legal, eikä Supo häneen kajonnutkaan.

Näin oli pahamaineisen ”Kylmän Sodan” aikana, mutta onneksi meillä on nyt kuuma rauha. Suomen turvallisuuspolitiikka perustuu siihen, ettemme kuulu NATO:oon, mutta voisimme kuulua. Venäjä ei sitä tietenkään halua, mutta ei tiedä ettei Suomikaan halua NATO:oon. Niinpä Venäjä antaa meille siimaa.

Mutta takaisin Jaakko Laaksoon, jolla ei ole ollut pitkään aikaan mitään muodollista virkaa vasemmistossa, mutta joka bongattiin Säätytalon nurkalta supisemassa jotakin Paavo A:lle ”sateenkaarihallitukseen” johtaneiden neuvottelujen aikana silloin joskus.

Those were the days, mutta aika entinen ei koskaan enää palaa: Jaakko Laakso sai äskettäin elinikäisen porttikiellon l. bannin Euroopan Neuvoston tiloihin. Syynä oli laiton lobbaaminen Azerbaidshanin hallituksen toimeksiannosta. Suurista rahasummistakin puhutaan.

Kas, vanha 60-luvun taistelulauluhan jo varoittaa Jaakko Laaksosta. Kohdasta 1:09 alkaen, älkää antako pitkien loppuvokaalivenytysten häiritä. Ne eivät tuolloin olleet vielä niin pahoja.

”Varokaa kaikkia niitä, jotka rahalla ostavat ihmisiä, ja tahtovat itselleen valtaa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top