Joensuu on koronan kiihtymisvaiheessa

Joensuu on siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on edelleen epidemian perustasolla.

Joensuussa viime päivien aikana todettujen koronavirustartuntojen ja laajojen altistumisten takia kaupungin alueella otetaan käyttöön tiukennetut suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Tavoitteena on saada nopeasti tartuntatilanne kaupungissa haltuun ja kaikki mahdollisuudet uusiin altistumisiin katkaistua. Isojen ryhmien kokoontumiset on saatava nyt tauolle, kunnes tilanne on paremmin selvillä, kertoo toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Joensuussa on paljastunut laajempi tartuntaryväs, jossa tartunnat ovat levinneet erityisesti korkeakouluopiskelijoiden liikuntaryhmissä sekä kuntosaleilla. Altistumispaikkoja on paljon, ja tartuntojen jäljitystyö on vielä kesken. Altistumispaikat voi tarkistaa Siun soten verkkosivuilta https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

Epidemian tilannetta arvioitiin torstaina 19.11.2020 alueellisessa koordinaatioryhmässä, johon kuuluvat Siun soten lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän sekä Aluehallintoviraston (AVI), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) edustus.

Alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee Joensuun kaupungin alueella seuraavia toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

 • Kasvomaskin käyttö joukkoliikenteen lisäksi kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita, toisen asteen oppilaitoksia (myös lukiot) ja korkeakouluja.
 • Sisätiloissa tapahtuvan aikuisten ryhmäliikunnan keskeyttäminen viikon ajaksi. Suositus ei koske koululiikuntaa.
 • Suositus yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä.
 • Korkeakoulujen siirtyminen väliaikaisesti etäopetukseen, ja vain välttämättömän opetuksen järjestäminen lähiopetuksena.

Kasvomaskisuositus on voimassa toistaiseksi. Liikuntaryhmiä, yleisötilaisuuksia ja opetusjärjestelyjä koskevien suositusten tarpeellisuutta arvioidaan koordinaatioryhmässä uudestaan viikon kuluttua torstaina 26. marraskuuta.

Eri organisaatiot päättävät ja tiedottavat itse suositusten viemisestä käytäntöön. Joensuun kaupungin valmiusryhmä käsittelee suosituksia perjantaina 20.11. aamupäivällä ja tiedottaa asiasta sen jälkeen.

– Jokaisen olisi syytä harkita tarkkaan myös itse mihin harrastuksiin ja tilaisuuksiin juuri nyt osallistuu. Emme vielä tiedä, kuinka laajalle tartunnat ovat ehtineet levitä, joten tartunnan saamisen riski on olemassa, toteaa Kaipiainen.

Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille www.siunsote.fi/korona. Epidemian yleisestä tilannekuvasta tiedotetaan koordinaatioryhmän kokouksen jälkeen. Siun sote tiedottaa koronavirustilanteesta, mahdollisista joukkoaltistumisista, laajemmista tartuntaryppäistä sekä toimintaohjeista tarpeen mukaan.

6 Comments

 1. Minna
  20.11.2020 14:45

  Tää extra uutiset osattu huuhuuhaa sivuksi! Mitään koronaa ei ole olemassa muuta asterix piirretyissä!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.11.2020 15:39

   Älä ny, Trumppikin ottaa päivittäin klorofylliä ettei tu koronaa.

   Vastaa
   1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
    20.11.2020 18:49

    Mää otan päivittäin etanolia, ettei tule koronaa😆

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     20.11.2020 20:19

     Ookkona kokeillu Laitilan vihreetä?

     Vastaa
 2. Halpa HCQ paransi yli 99% - varokaa rokotteita
  21.11.2020 15:01

  Lääketehdas ja media juhlivat vuosia kestävän todellisen turvallisuustestin ohittaen ilmoittaen rokotteelle 90% tehokkuuden. Testeissä kuolleita, vakavasti sairastuneita ja vammautuneita ei mainita. Vaikka se 90% olisi totta, uskokoon kuka haluaa, sehän on tosi huono kun 60+ vuotta turvallisesti käytetty HCQ paransi halvalla yli 99% korona-tapauksista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.11.2020 16:59

   Ota D-vitamiinia. Sitä annetaan jossain päin koronaa pelkääville t. riskihenkilöille. Parantaa vastustuskykyä, ja muutenkin hyödyksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top