Joensuussa laajempi koronavirustartuntojen ryväs: Altistumisia liikuntapaikoissa ja ravintoloissa

Joensuussa on paljastumassa laajempi koronavirustartuntojen ryväs, jossa virus on levinnyt mm. korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunneilla.

Tartuntaryväs alkoi selvitä eilen (18.11.), ja tartuntaketjujen ja altistuneiden henkilöiden selvittäminen on vielä kesken. Varmistuneita uusia koronavirustartuntoja on eilisillan jälkeen löytynyt kahdeksan. Joukossa on myös yksittäisiä tartuntoja, jotka eivät liity samaan tartuntaketjuun.

Ryppään laajuutta ei voi vielä arvioida. Altistumisia on voinut tapahtua useissa liikuntapaikoissa ja myös ravintoloissa, pääasiassa Joensuussa. Tiedossa olevat altistumispaikat on päivitetty Siun soten verkkosivuille https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Tietoja päivitetään sivulle sitä mukaa, kun altistumispaikkoja varmistuu.

Lisäksi Joensuun kaupungin Gävlenlinnan päiväkodissa 16.–17.11. ollut henkilökunta ja lapset asetetetaan tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Siun sote on suoraan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja päiväkoti tiedottaa vanhemmille järjestelyistä omissa kanavissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top