Joko Maduro lähti Kuubaan?

Uutissivusto The World News väittää tänään, että Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on laistanut edeltäjänsä ja idolinsa Hugo Chavesin tämänpäiväisistä muistelutilaisuuksista, ja ottanut ja lentänyt Kuubaan hakemaan neuvoa kiperään tilanteeseensa.

Myös Maduron hallituksen ulkoministeri Jorge Arreaza on lennellyt Venezuelan kansallisen öljy-yhtiön koneella ympäri Eurooppaan, -pääsemättä ilmeisesti tapaamaan ketään ja laskeutumaan juuri mihinkään, käyden Kreikassa mutta päätyen Kap Verden saarille Afrikan rannikolla.

Venezuelassa tapahtunee ratkaisuja näinä hetkinä, ja kaikenlaista on ilmassa, -mm. lentokoneita. Juan Guaidon pitäessä julkisia esiintymisiään paikkakunnalta toiselle, Maduron reagoimattomuus syö hänen mahdollisuuksiaan pitää kiinni asemastaan. Jos Venezuelan sotilasjohdossa tapahtuu edes hämmennystä, niin se oli sitten siinä koko sosialismin kokeilu. Kuuban lisäksi Maduron mahdollisia eläköitymispaikkoja voivat olla Kiina, Iran, Venäjä ja Turkki. Viimeksimainittuun venezuelalaiset ovakin häntä toivotelleet.

Arreazan lentelyistä kertoi Sputnik News 05.03.2019.

Maduron oletetusta Kuuban-matkasta kertoi The Word News 05.03.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top