Joku pommitti Israelia raketeilla, kaksi perille, -ei vahinkoja

Hälytyssireenejä soitettiin tänään keskiviikkona Pohjois-Israelissa, Kirjat Shmonassa, kun raketteja alkoi tulla Libanonin puolelta. IDF vastasi muutamalla kranaatilla rakettien laukaisupaikkaan.

Keskiviikko-iltapäivän raketti-isku näkyy osuneen rakennetun alueen ulkopuolelle, aiheuttaen paikallisen maastopalon. Israelin puolustusvoimien IDF:n mukaan raketteja ammuttiin kolme, joista yksi putosi jo Libanonin puolella rajaa. Iskun tekijästä ei ole tietoa.

Pappisjohtoinen Iran on eilen kärjistänyt Lähi-Idän tilannetta aseellisilla toimilla Hormuzin salmessa kulkevia tankkereita kohtaan, ja viikko sitten jokin iranilaismielinen ryhmä ilmeisesti hyökkäsi droneilla israelilaisomisteista säiliöalusta Mercer Streetiä vastaan Omanin rannikolla, tappaen kaksi miehistön jäsentä.

Israelilaisen yhtiön omistamaan tankkeriin kohdistuneesta terrori-iskusta on keskusteltu Yhdysvaltain, Englannin ja Israelin kesken, mutta israelilaiset ovat ilmoittaneet pitävänsä itsellään oikeuden reagoida iskuun omin voimin, ja harkintansa mukaan. Tilanne Lähi-Idässä on kiristymässä, ja Iranissa on meneillään sisäinen kriisi koko maahan levinneiden mielenosoitusten kyseenalaistaessa pappishallituksen oikeutuksen.

Luettavaa:

Yhdysvaltain tukialusryhmä reagoi drone-hyökkäykseen israelilais-tankkeria vastaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top