Jos hallitus kaatuu, kuka pelastaa?

Keskustan puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Annika Saarikko on väläyttänyt Keskustan lähtöä hallituksesta ellei seuraavat kaksi vuotta maan tulevaisuutta kattavassa ”puoliväliriihessä” löydy ”maalaisjärkeä” (kirjoittajan ilmaisu).

On aikuistuttava

Itse asiassa monet muut keskustalaiset poliitikot ovat vaatineet ”kympintyttöilylle” stoppia, ja nyt ilmeisesti paine on käynyt Saarikolle ja muulle puoluejohdolle niin kovaksi, että on ainakin tullut aika väläyttää hallituseroa. Ensisijainen tarkoitus on se, että säikäytetään vallankin vihreitä mutta myös vassareita sekä Marinia, siitä että valta on katovaista, ja ”kun tuuli käy heidän ylitseen” (ministereiden) niin sitä ison Audin pehmeänahkaista takapenkkiä ei enää ole. Keskustan ”diktaatti” tarkoittaa, että vihervasemmiston on pakko -siis aivan pakko- hillitä uusia rahanjakosuunnitelmiaan ja ehkä jopa luopua osasta olemassa olevista. Ja ajankohtahan oli juuri oikea, eli annetaan hallituskumppaneille aikaa sopeutua viikko-pari tai sitten valmistautua lähtemään.

Kokoomus tilalle?

Enpä usko, että näin ainakaan kunnallisvaalien alla Orpo & kumpp. suostuisi äyskäröimään jatkuvasti vettä hörppäävää Marin kaarnalaivaa.

Ainakin se merkitsi sitä, että hallitusohjelma olisi kirjoitettava uusiksi ja siitä taas tulisi sellainen, että Vihreillä ei olisi mitään mahdollisuuksia -kasvonsa säilyttäen- jatkaa hallituksessa. Mutta enemmistöhän Kokoomuksen tuella ja ilman Vihreitäkin hallitus saisi, eli 104 paikkaa eduskunnassa. Ja olisihan sekin näky, kun PS ja Vihreät harjoittaisivat ”yhteistä oppositiopolitiikkaa”.

Antagonistinen ristiriita

Hallituksen sisällä vallitsee käytännössä antagonistinen ristiriita, joka syntyy siitä, että Keskustalla ja Vihreillä ei ole mitään yhteistä: Jokseenkin kaikki mitä Vihreät ajavat on Keskustan tavoitteita vastaan ja päin vastoin. Vihreiden puheissa kaikki se, mikä on keskustalaisille tärkeää ja arvokasta, ollaan valmiina tuhoamaan, ja samaan aikaa työpaikkoja ei saisi syntyä, eikä ainakaan sellaisia joissa on kyse millään tavoin maasta, kuten esim puunjalostusteollisuus tai kaivokset.

On pakko ihmetellä vihreiden asennetta maaseudun ihmisiin ja elinkeinoihin, aivan kuin Vihreiden ylin -hesalaisiahan ne on- johto olisi tosissaan sitä mieltä, että: ”mitäpä ne luonnosta ymmärtäisivät, ikänsä maalla asuneet ihmiset ”.

Yli satavuotinen haave murskaksi

Tämä on aina mahdollisuus, jolla muu nykyhallituksen porukka voi puristaa Keskustaa kulkusista, eli Keskusta tietää erittäin selvästi sen, että jos se lähtee hallituksesta niin maakuntahallinto lähtee myös hallitusohjelmasta. Myös osa Kokoomuksestahan suorastaan vihaa sitä. Mutta jos Keskustalle maakuntahallinto on ollutkin ikiaikainen haave, niin reaalimaailmassa Keskusta -ainakin näillä n. 10 %:n kannatusluvuilla- saisi siitä poliittista hyötyä paljon paljon vähemmän kuin se uskoi vielä viisi vuotta sitten. Jos maakuntavaalit pidettäisiin nyt, niin Keskusta ei ehkä saisi yhdessäkään maakunnassa suurinta ryhmää eli koko työ harras jankkaaminen yli sata vuotinen mielialojen muokkaaminen olisikin ollut työtä persuille, demareille ja kokoomukselle.

Tuskin hallitus kaatuu, eikä maaluntahallintokaan

Mutta Keskusta kyllä antoi yhdellä ainoalla puheenvuorolla muistutuksen ennen muuta Vihreille mutta myös muille kumppaneille, että ”katoavaista on mainen kunnia” ja, kun ei sellaista voi edes loukata jota ei ole.

Seppo Huhta

13 Comments

 1. pöh
  10.4.2021 21:26

  ”Keskustan puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Annika Saarikko on väläyttänyt Keskustan lähtöä hallituksesta”

  Höpö höpö vaalivalheita.
  Kepun ei jättitappion jälkeen edes pitänyt missään nimessä mennä hallitukseen, niin oli ”kenttä” päättänyt.
  Takki kääntyi, menivät, ja sen jälkeen ovat kaiken vihervasemmiston järjettömät ideat hyväksyneet.
  Koko kepu on tasan yhtä epäluotettava kuin Sipilä.

  Vastaa
 2. Juha
  10.4.2021 21:36

  Maaseutu kiittää keskustaa maaseudun alasajosta. Turpeen tuotanto loppuu.. karjankasvatus loppuu.. traktoreiden ym. polttomoottorityökoneiden käyttö loppuu.. yksityisautoilu loppuu.. metsästys loppuu.. pellot metsitetään.. maaseudun väestö asutetaan kaupunkeihin.. Hienosti toimittu.. maaseudulla ei ole enää tulevaisuutta.

  Vastaa
 3. Pelu
  10.4.2021 22:19

  Ministerieläkettä ei saa jos ei ole koko kautta ministerinä, niin kukaan ei jää pois kesken kauden. Sama oli syy miksi ps: ssä hävinneet käänsivät takkinsa ja perustivat uuden ryhmittymän. Ei kukaan jätä itseltään pois tuhansien eurojen eläkettä, ei edes kepulaisia voisi maalaisten asiat niin paljoa kiinnostaa kun itselle tulevasta rahasta on kysymys.

  Vastaa
 4. Snif
  10.4.2021 22:31

  Voin lyödä vaikka tonnista vetoa että keskusta pysyy hallituksessa kuin kuiva koiranpaska lattiassa.

  Vastaa
 5. Juha
  10.4.2021 22:56

  Saarikkohan on Sipilän käsinukke.. ovat onnistuneet keskustan alasajossa paremmin kuin hyvin..
  Sipilä on kova valehtelemaan.. kovin kauas ei tämä päärynä ole puusta pudonnut

  Verkkouutiset: Annika Saarikkoa haastateltiin Ylellä 6. syyskuuta 2019. Saarikko sanoi tuolloin, ettei itse aio asettua puheenjohtajaehdokkaaksi myöskään kesällä 2020…

  Aivan..

  Vieläköhän se Sipilä jatkaa valehteluaan.. vai antaako hän vain väärän todistuksen lähimmäisestään..

  Iltalehti: Irtisanottu Jukka Savola kertoo puhemies Anu Vehviläisen (kesk) vaatineen Savolaa irtisanoutumaan jo tammikuussa tämän luovutettua kameratallenteet.
  Savola sanoo Vehviläisen kertoneen, että kansanedustaja Juha Sipilä (kesk) oli soittanut hänelle lukuisia kertoja asiasta

  Demokraatti: Sipilä kiistää vaikuttaneensa turvallisuuspäällikkö Savolan irtisanomiseen – “Minulla ei ole ollut mitään vaatimuksia Savolaa kohtaan, päinvastoin“

  Jos ei oikeuslaitos tätä Sipilä casea käsittele niin viimeisellä tuomiolla sitten viimeistään huijarit saavat tuomionsa

  Vastaa
 6. Huru-ukko
  10.4.2021 23:37

  No joo, tää kepun Saarikko uhosi sitä että kepu lähtee jos ja kun, sitä päivää odotellessa ei pidä hengitystä pidätellä. Ei se vihervasfemakko saariko saa/vie kepua hallituksesta, kunhan kusettaa äänestäjiä. Ellei kepun kentältä nouse lisää Hoskosen laisia ”änkyröitä”.

  Vastaa
 7. Kaikki voittaisivat
  11.4.2021 01:20

  Jos hallitus kaatuu niin kansan kyykyttäminen loppuu siihen paikkaan. Se olisi kaikkien muiden paitsi ammattipolitkoiden kannalta paras ratkaisu. Loppuisi se järjestön rahan lapioiminen maasta ulos.

  Vastaa
 8. Puolueeton
  11.4.2021 09:29

  Artikkelista tulee esiin puolueitten pyrkimykset. Ei suinkaan toimia Suomen kansalaisten hyväksi vaan toimia ensisijaisesti puolueen kannatuksen säilymiseksi. Toisella sijallakaan ei ole Suomen etu, siinäkin voitolla on kunnianhinoisuus pysyä vallassa.

  Vastaa
 9. valtakunnanoikeuteen maanpetturuudesta
  11.4.2021 10:56
  Vastaa
 10. Lukija
  11.4.2021 11:22

  Voisitteko suurentaa fonttia vaikka tuplaksi nykyisestä, se ei skaalautu mobiililaitteilla mitenkään ja ei ole luettava.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.4.2021 22:36

   Voitko säätää fonttikokoa selaimeissa?

   Vastaa
 11. juha II
  11.4.2021 14:34

  Muut hallituspuolueet kuulivat tästä ennemmin kuin kansa. Saarikkoa epäuskottavampaa repliikin lausujaa ei enää voi olla olemassakaan! Keskustan puheenjohtaja istuu juuri sellaisessa hallituksessa, jossa eniten haluaa olla. Eli naisvaltaisella alalla!!!

  Vastaa
 12. Totuus ensin
  11.4.2021 23:48
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top