Joulunvietto on alkanut Syyriassa (VIDEO)

Tänä jouluna suurimmassa osassa Syyriaa joulua voidaan viettää avoimesti, ja turvallisesti. Ainoastaan Turkin sotilaallisen vaikutuksen alaisessa osassa pohjoista Syyriaa islamistit estävät kristittyjä viettämästä juhlapäiviään julkisesti, ja kirkot on suljettu.

Kuva ja video on Hasakahista, Eufratin itäpuolisen Syyrian itsehallintoalueelta (SDC). Myös Damaskoksessa olevan Syyrian hallituksen kontrolloimilla alueilla toteutuu uskonnonvapaus. Presidentti Bashar al-Assad on jo aiemmin ollut läsnä uudelleenavatussa kirkossa pidetyssä tilaisuudessa, ja näin vahvistanut hallituksen tuen Syyrian kristityille. Terroristijärjestö ”islamilainen valtio” IS (ISIS, ISIL Da’esh) jatkaa yhä terroritekojaan Syyriassa, mutta sen hallussa ei ole maa-alueita. IS näyttääkin olevan siirtämässä esikuntiaan ulkomaille, tarkoituksenaan jatkaa toimintaansa ”tavallisena” terroristiryhmänä. IS:n ns. vierastaistelijoiden rekrytoinnin johto on tiedustelutietojen mukaan ollut jo useita vuosia jossakin Pohjoismaassa.

IS:n kukistumisen jälkeen Syyrian haitallisin islamistiryhmä on ollut Ha’yat Tahrir al-Sham, joka nauttii Turkin epäsuoraa tukea ja suojelusta. Syyrian hallituksen joukkojen on tarkoitus puhdistaa HTS:n viimeinen tukialue Idlibissä ensi vuoden alussa, tammi-helmikuussa. Syyrian kristityt viettävät siis tänään joulua, ehkä turvallisemmin kuin monessa eurooppalaisessa kaupungissa, joissa mm. joulukatuja joudutaan turvaamaan erityistoimin.

 • Asiasta kertoi North Press (Syyria)

Tämäkin uutinen liittyy samaan teemaan:


Päivitystä 26.12:

2 Comments

 1. juha.
  24.12.2020 20:34

  Fiksun näköistä ihmisiä. Miksikähän? Koska Jeesus tekee ihmeitä!!!
  Naiset ja tytöt ovat kauniita ja täydessä järjen valossa kuin ne feministiset kauhistukset Suomen islamilaisessa sosialisti-kalifaatissa!!! Miksikähän…?

  Vastaa
 2. Pamela Possu
  25.12.2020 00:29

  Kyllä,Jeesukselle kiitos!Syyrian kristityt ovat aina olleet fiksua porukkaa,päinvastoin kuin..monet muut.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top