Juan Guaidó maanantaina Venezuelaan, klo.11.00 alkaa tapahtumaan?

Venezuelalainen poliitikko Juan Guaidó, jota paikallinen parlamentti ja 50 ulkovaltaa tukevat maan väliaikaisena presidenttinä, on ilmoittanut palaavansa Venezuelaan ensi maanantaina (04.03.). Guaidó on käynyt keskusteluja mm. Brasilian ja Paraquain johtajien kanssa matkansa aikana.

Päivitys 17.24:

Guaido kutsuu venezuelalaiset johonkin klo.11.00:ksi: ”Tapaan Venezuelan kansan huomenna, 11.00 aamupäivää.”

Guaidó poistui Venezuelasta osallistuakseen Cucutan rajakaupungissa Kolumbiassa pidettyihin tilaisuuksiin, jotka edelsivät USA:n humanitaarisen avun lähettämistä rekoilla Venezuelan puolelle. Venezuelassa on akuutti pula lääkkeistä yms., eikä kaikilla ole varaa ostaa ruokaa nykyisillä hinnoilla.

Yritys toimittaa apu rajan yli johti välikohtauksiin rajasilloilla Brasiliasta ja Kolumbiasta. Näissä tilanteissa menehtyi myös ihmisiä. Viime vuonna uudelleenvalittu istuva presidentti Nicolas Maduro on ollut myös aktiivinen. Hänen varapresidenttinsä vieraili viime viikolla Moskovassa, mutta sai tavata vain Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Venezuela on tiivistänyt kriisin aikana suhteitaan Venäjään. Venäjä on myös tuominnut USA:n harjoittaman painostuksen Venezuelaa kohtaan.

USA:n presidentti Donald Trump on käyttänyt sanamuotoja, joissa ei suljeta pois mahdollisuutta, että USA puuttuu sotilaallisesti Venezuelassa vallitsevaan kriisiin. Jos tämä visio toteutuu, se tapahtuu ilmeisesti Kolumbian kautta.

Guaidón ilmoitus paluustaan, ja siihen liittyvä retoriikka, viittaavat mahdollisuuteen että Venezuelan kriisissä nähdään uusi episodi maanantaina tai tiistaina.

#Venezuela: Julistan palaavani Venezuelaan ja kutsun maanlaajuiseen mobilisaatioon maanantaina ja tiistaina. Levittäkää tätä viestiä, ja seuratkaa tarkkaan kutsujamme mediassa.

Lenin Moreno toivottaa Juan Guaidón tervetulleeksi: ”Venezuelan tragedia on koskettanut Ecuadoria.”

Venezuelan varapresidentti Moskovassa tänään: Venezuela USA:n aggression uhri

Venezuelan valtiollinen öljy-yhtiö PDVSA siirtää toimistonsa Moskovaan

Se siitä sosialismista: Ameriikan-apu on perillä Venezuelassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top