Juhani Eskolan muistoa kunnioitetaan ylilennolla (VIDEO)

Jatkosodassa tähystäjänä palvelleen luutnantti Juhani Eskolan siunaustilaisuus järjestetään lauantaina 25. tammikuuta Helsingin Temppeliaukion kirkossa.

Ilmavoimat kunnioittaa Juhani Eskolan muistoa ylilennolla

Juhani Eskola osallistui mekaanikkokurssille vuonna 1940 ja valmistui reserviupseerikurssi 54:ltä vuonna 1942. Jatkosodan aikana vuosina 1943–1944 Eskola suoritti tähystäjäkurssin, minkä jälkeen hän palveli Bristol Blenheim -pommikoneen tähystäjänä Pommituslentolaivue 42:ssa. Hän toimi sotavuosina myös sähkötyksen opettajana Ilmavoimien Viestikoulussa.

Sodan jälkeen Eskola kouluttautui diplomi-insinööriksi ja työskenteli sotakorvausten maksamisesta vastanneessa Sotevassa. Tämän jälkeen hän teki pitkän työuran vakuutusyhtiöissä ja toimi aktiivisesti urheilun parissa.

Ilmavoimat suorittaa ylilennon luutnantti Eskolan muistoksi lauantaina 25. tammikuuta Helsingissä. Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä lentää Temppeliaukion kirkon yli kello 14.00–14.30 välisenä aikana noin 300 metrin korkeudessa. Lennolla on säävaraus.

Lentoturvallisuuden vuoksi muistutetaan, että dronejen lennätyskorkeuden on oltava alle 150 metriä. Lue lisää turvallisesta lennättämisestä:

Näin lennätät turvallisesti (droneinfo.fi)

Päivitys 25.1.2020 22:49 Lisätty video ylilennosta ja maininta otsikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top