Juho Eerola kysyi ministeri Mykkäseltä turvapaikanhakijoista

Eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Juho Eerola (ps) kysyi ministeri Mykkäseltä, miten Kokoomus suhtautuu konservatiivisen veljespuolueensa turvapaikkapolitiikkaan Itävallassa, kun #arvopohjakin on sama, tai pitäisi olla.

Vastauksessaan Mykkänen piti #ihmisoikeuksien kannalta ongelmallisena käsitellä turvapaikkahakemuksia niin että hakijat olisivat Euroopan ulkopuolella vastaanottokeskuksissa.  Mykkänen piti kuitenkin kiintiöpakolaisten vastaanottamista nykyistä rajoilla tapahtuvaa turvapaikkahakemusten esittämistä toimivampana tapana.

Keskustelussa mainittiin Australian käytäntö, jossa turvapaikanhakijat odottavat muiden valtioiden alueella olevissa keskuksissa hakemuksensa käsittelyn ajan. Ministeri piti tätä tapaa arveluttavana, vaikka myönsi että hakemuksiinsa (lainvoimaiset) kielteiset päätökset saaneiden poistaminen Suomesta on haasteellista.

Useat EU-maat, Tanska, Itävalta ja Saksa ovat viimeaikoina olleet aktiivisesti etsimässä uusia keinoja turvapaikanhakijoiden käsittelyssä. 

https://www.eduskunta.fi/FI/sivut/istuntolive.aspxVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top