Juncker v.1989 kaksi viikkoa syvässä koomassa

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin käyttäytymiset eri julkisissa tilanteissa ovat toisinaan herättäneet huomiota. Viimeksi Pohjois-Atlantin Puolustusliiton, NATO:n, huippukokouksessa äskettäin, muut valtionpäämiehet -mm. Sauli Niinistö, joutuivat taluttamaan EU-johtajaa pois kutsuvieraslavalta. Tapaus oli hyvin nolo, ja aiheutti spekulaatioita Junckerin alkoholiongelmista.

EU-komission tiedottajan antaman selityksen mukaan Junckerin horjuminen ja huojuminen liittyi hänen iskias vaivaansa, ja auto-onnettomuus v.1989 on myös mainittu. Taustoittaessamme asiaa, löysimme hänen v.2016 pitämästään puheesta maininnan tuosta onnettomuudesta:

Today is the 9th of November. This is a fateful date in German history. I don’t like everything that happened on the 9th of November in German history. But the 9th of November 1989 I like a lot – for two reasons. I had a serious car accident in October 1989 and was in a deep coma for two weeks. But I enjoyed that time because you are not entirely with it and are less able to be surprised. And in the evening of the 9th of November I was brought into a room with only half of my senses and then my wife told me that the Berlin Wall had fallen. And I said to her: ‘oh yes’, and then I fell asleep again.

Tänään on 9. marraskuuta. Tämä on kohtalokas päivä Saksan historiassa. En pidä kaikesta, mitä tapahtui 9. marraskuuta Saksan historiassa. Mutta 9. marraskuuta 1989 on minulle mieluinen – kahdesta syystä: Olin vakavassa auto-onnettomuudessa lokakuussa 1989 ja olin syvässä koomassa kaksi viikkoa. Mutta nautin siitä ajasta, koska et silloin ole täysin mukana tapahtumissa ja vähemmän kykenevä hämmästymään. Ja marraskuun 9. päivän illaltana minut vietiin huoneeseen, vain puoliksi tajuissani, ja sitten vaimoni kertoi minulle, että Berliinin muuri oli kaatunut. Ja minä sanoin hänelle: ”Oi kyllä”, ja sitten nukuin taas.

http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-16-3654_en.htm

Aiemmat huomiot Jean-Claude Junckerin kokouskäyttäytymisestä, tilanteista joissa hän on toimittajien ja kameroiden edessä, kertovat lörpöttelystä ja epäsopivasta käyttäytymisestä, eikä selkävaiva-selitystä liitetä niihin.

Olivat EU-puheenjohtajan oudon esiintymisen syyt mitä tahansa, ei kysymystä hänen sopivuudestaan tehtäväänsä voida enää pitkään välttää. Kliinisesti kahden viikon kooma, tai potilaan pitäminen ei-tietoisessa tilassa, on rankka kokemus. Sen vaikutukset henkilön kykyyn hoitaa tehtäviään jäävät lääketieteellisesti arvioitaviksi. 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top