Jussi Halla-aho tänään Tuumaustunnilla (SUORA, 12:00)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos ovat tänään Matti Putkosen vierainaTyömiehen Tuumaustunnin vieraina klo. 12:00 alkavassa videolähetyksessä.

Odotettavissa olevia puheenaiheita ei tarvinne arvailla: Kehysriihi-puintia kommentoitaneen, ja kuntavaaleja. Toimittajien kysymyksiä ja vastauksia videoikkunan jälkeen.


Videointi: Perussuomalaiset.

  • Simo Grönroos vastasi ruotsinkielisen median kysymykseen, että Perussuomalaiset ovat saaneet hyvin ehdokkaita ruotsinkielisiin kuntiin. Vain mainituissa kunnissa ei ehdokkaita vielä ole.
  • Lännen media kysyi, miten kannattajat saadaan vaalipäivänä liikkeelle. Halla-aho vastasi, että PS:n pahin vastustaja onkin nukkuvien puolue. Työmies Putkonen lisäsi, että ehdokkaiden määrä lähestyy 6000-rajaa.
  • Helsingin Sanomat kysyi Halla-aholta, pysyykö hallitus koossa. ”Hallituspuolueet saavuttavat jonkinlaisen yhteisymmärryksen, jonka voivat markkinoida kannattajilleen voittona”, vastasi H-a, lisäten: ”Me tulemme toimeen pienemmällä julkisella sektorilla, eikä meillä ole varaa nykyisiin julkisiin menoihin.”
  • Extrauutisten Ismo Kähkönen kysyi osaajapulasta: Onko koulutusjärjestelmä epäonnistunut?  Halla-aho vastasi, että yhteiskunnan ja työelämän muuttuessa täytyy panostaa koulutukseen, jotta työn tuottavuus saadaan kasvuun. Koulutusjärjestelmämme on rapistumassa, totesi H-a. Hallituksen ratkaisu toisen asteen pakollisuudesta ei osu oikeaan ongelmaan, vaan vie resursseja ongelmien ratkaisuista. Putkonen muistutti, ettei nuoret hakeudu rakennusalan koulutukseen, koska työpaikat menevät nykyisin halpatyövoimalle.
  • Lännen media kysyi mahdollisesta uudesta hallitus-kokoonpanosta. Halla-aho kertoi PS:n olevan valmiina keskustelemaan kaikkien kanssa, jos nykyinen hallitus ei jatka. Uudet vaalit olisivat paras ratkaisu, sanoi Halla-aho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top