Juuri nyt: Palestiinalainen otettu kiinni Italiassa kemiallisen terrori-iskun valmistelusta

Tällä hetkellä tiedetään: Italian poliisi on ottanut kiinni 38-vuotiaan palestiinalaisen miehen, jota on jo aiemmin seurattu epäiltynä yhteydestä ”islamilaiseen valtioon” (ISIS, ISIL, Da’esh). Miehen valmisteleman kemiallisella aseella tehtävän iskun olisi pitänyt tapahtua Sardiniassa, Macomerin kaupungissa.

Asiasta on kertonut ainakin La Stampa. Poliisin mukaan epäilty on valmistellut kaupungin vesijohto-veden myrkyttämistä. Miehen suunnitelma paljastui poliisille hänen naapurinsa kautta. Poliisin mukaan palestiinalainen pidätettiin dramaattisesti juuri kun hän oli lähdössä toteuttamaan terroritekoaan.

Tapauksen yhteydessä on mainittu vain myrkky, so. kemiallinen väline. Euroopan parlamentille joulukuussa 2015 jaettu raportti kertoi Euroopan alueelle soluttautuneilla jihadisteilla (ISIS-Da’esh, etc.) olevan tavoitteena kemiallisen, biologisen ja radioaktiiviseen saastuttamiseen perustuvan aseen käyttö tiheäänasutussa osassa Eurooppaa. Eri turvallisuusviranomaiset ovat toistaneet saman näkemyksen useita kertoja.

Raportin mukaan jihadisteilla on hallussaan mainittuja välineitä. Siksi kaikkiin viitteisiin joukkotuhoaseiden käytön yrityksistä tulee suhtautua vakavasti. Nyt ajankohtainen Sardinian tapaus voi olla myös koepallo eurooppalaisille viranomaisille, -tai signaali jihadistien Euroopassa oleville kannattajille. ISIS-Da’esh on aiemmin propagoinut mm. rekkaiskuja, ja ne ovat toteutuneet.

Tapahtumapaikka on lähellä Nuoron kaupunkia, epäillyn pidätysmääräyksen vahvisti tuomari Cagliarissa. Että tapaus on ISIs:n nettipropagandaa imeneen ”yksinäisen suden” touhuilua, on lievempi vaihtoehto. Kyseessä voi olla myös uuden terrorismivälineen sisäänajosta. Silloin terroriteot siirtyvät Euroopassa uudelle levellille: Joukkotuhoaseisiin.

La Stampa.

2 Comments

 1. Nestori Lundahl
  28.11.2018 17:07

  Olenkin jo odotellut milloin ne alkavat juomaveden kanssa läträämään.
  Siinä sitä tuleekin ruumiita kovaan tahtiin kunhan aineet ovat oikeat, ja omat menetykset jäävät mitättömän pieniksi.

  Vastaa
 2. Minä
  28.11.2018 17:10

  Enää ei riitä, että rikastetaan ulosteilla uima-altaita.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top