Jykä Katainen: ”Tarvitsisimme tähän maahan 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa…” -Sisäministeriö laski mitä se maksaa.

Mahtuuko Suomeen uusia asukkaita, ja mihin heitä tarvitaan. Tämä on ollut poliittinen keskustelukysymys jo vuosikymmeniä. Sisäministeriön v.2017 teettämä tutkimus vastaa kysymyksiin.

Jyrki Katainen Yle:n TV1:n Ykkösaamun haastattelussa 4. huhtikuuta 2008, Kohdassa 1:49/2:32

Mikä on Suomen kyky vastaanottaa
turvapaikanhakijoita?
Tarkastelu sisäministeriön hallinnonalan näkökulmasta
SISÄMINISTERIÖN JULKAISU 25/2017

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/80810/vo%20kyky%20julkaisu_netti_FINAL.pdf

Mikaeli Langinvainio, Nora Stenius ja Juha Törmänen

Inforglobe oy toteutti kyselyn, jossa sisäministeriön hallinnonalalle relevantteja yhteiskunnallisia haasteita arvioitiin mahdollisissa tulevissa lisääntyneen turvapaikanhaun tilanteissa. Asiantuntijoita pyydettiin arvioimaan yhteiskunnallisia haasteita eri skenaarioissa. Arviossa käytettiin kolmea skenaariota perustuen turvapaikkavirtojen laajuuteen. Skenaarioissa oli tilanne, jossa Suomeen tiedetään seuraavan 12 kuukauden aikana tulevan joko: 10.000 tai alle, 100.000 tai 1.000.000 turvapaikanhakijaa.

Skenaariossa tarkastellaan siis kolmea mahdollisuutta:

 • Enintään 10 000 maahantulijaa vuodessa,
 • Noin 100 000 maahantulijaa vuodessa,
 • 1000 000 maahantulijaa vuodessa.

Tämä kohta on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa:

On olennaista, että tällaisissa skenaarioissa kotimajoituksen ratkaisuja syntyisi. Suomessa on noin 3 000 000 asuntoa, joissa useimmissa on runsaasti neliöitä asuttaa ihmisiä. Lisäksi lämmitettyjä varastoja on runsaasti.

Vaikka vastuu vastaanotosta on valtiolla, kapasiteettien ylittyessä tilanne kysyisi kuitenkin kansalaiskulttuuria ottaa vastaan turvapaikanhakijoita. Valmiuslain sisältöä ja erityisesti säätelyä tulisi ennakoivasti miettiä. … Lisäksi rakennusten ja ajoneuvojen käyttöönotto oikeuksia tulisi miettiä myös SM:n hallinnonalan näkökulmasta. (Pdf, sivulta 179 eteenpäin)

”Rakennusten ja ajoneuvojen käyttöönotto”? Ja ”(yksityis)asunnoissa on runsaasti neliöitä asuttaa ihmisiä”? Tämän jälkeen mietinnössä kiinnitetään huomiota mm. rasismin torjuntaan. Yksityisten omistamien kiinteistöjen pakko-otto maahanmuuttajien käyttöön on kuitenkin mainittu, ja on mukana tarkastelussa. Aamulehti (06.08.2018) jatkaa aiheesta:

Suomi pyrkii varautumaan jopa 100 000 turvapaikanhakijaan – Migrin pitäisi neuvotella maakuntien kanssa, mutta ennen sote-lakeja ei ole neuvottelukumppania

Kun paikkoja ei pystytä enää lisäämään, tulijat hätämajoitetaan muun muassa SPR:n väliaikaismajoitusyksiköihin ja telttoihin, kuntien ja seurakuntien tiloihin sekä parakkeihin. –Kyllä me siitä sadastatuhannesta selviämme, jos sellainen tilanne tulee, Lehto sanoo. Tulevien maakuntien tai kuntien pitäisi luoda kiinteistörekisteri, jotta vapaat kiinteistöt löydettäisiin heti. –Migrillä ei ole sellaista eikä voimavarojakaan sellaiseen.

AL ei mainitse yksityisasuntojen käyttöönottamista, mutta vapaiden kiinteistöjen ennakkorekisteröinnin mahdollisia joukkomajoittamisia varten.

Sisäministeriön tilaaman mietinnön kustannusarviot:

Jyrki Kataisen idealla on siis hintalappu. EU-komissio menee vieläkin pidemmälle. Se laskee Suomen majoituskapasiteetiksi 62 miljoonaa asukasta, ja tämä laskelma esiintyy pakolaisten (refugees) vastaanottamista käsittelevässä asiakirjassa.

 

EU-raportin mukaan Suomen alue on vajaa-asutettu. Tänne mahtuisi 62 miljoonaa asukasta:

EUROASYLUM, tutkimus pakolaisten vastaanottamisesta:
European Commission, Directorate-General Home AffairsFinal reportJuly 2010STUDY ON THE FEASIBILITY OFESTABLISHING A MECHANISM FOR THERELOCATION OF BENEFICIARIES OFINTERNATIONAL PROTECTION
.

Pakolaisten vastaanottaminen on siis megaluokan kysymys.

5 Comments

 1. Terhi Hjelm
  8.8.2018 14:26

  Tällainen hulluus jos toteutuu niin minä muutan Unkariin!!!!

  Vastaa
 2. Timo Törmikoski
  9.8.2018 20:31

  Suomi ei tarvitse yhtään isompaa määrää edes kintiöpakolaisia mitä nyt on voimassa. Nykyistenkin maahanmuuttajien kustannukset ovat niin kestämättömällä tasolla, ettei hallitus uskalla puhua niistä. Nyt on tarvittu opettajia, kielenkääntäjiä, lakimiehiä, tuomareita ja rahaa kaikkeen kivaan mitä maahanmuuttaja vain sattuu haluamaan. Työtä maahanmuuttajan ei tarvitse tehdä, koska ei osaa edes lukea saati sitten kirjoittaa. On turha kuvitella että tällä tavalla saadaan suomeen veronmaksajia. Suomi ei kestä tällaista taloudellista puhallusta.

  Vastaa
  1. Maarit Kurki
   10.7.2019 05:17

   Vanha juttu, mutta puliveivausta syntyy.., etenkin tuon vatipään ansiosta. Tällä ” turvapaikkabisneksellä” tienataan…, tosin se tuotto otetaan rauhallisen kansan selkänahasta. Lisäksi kaikki lieveilmiöt päälle…..Ei ole inhimillisyydestä kyse, vaan helposta bsineksestä. Jokaisen tulisi puolustaa omaa tonttiaan, eikä olla todellinen tollo. Ajokoirat pääsevät jäljille..ja pystykorva haukkuu puuuhun. 😉

   Vastaa
 3. Huomioitsija
  10.8.2018 08:31

  Onks tää mätäkuun vitsi vai onko päättäjät lopullisesti seonnut kuuman kesän johdosta Tänne ei tarvita yhtään siirtolaista kun niitä pakolaisia ei todellisuudessa ole

  Vastaa
  1. Seppo Roos
   13.8.2018 08:44

   Jos mun asuntoon yritetään pakkomuuttaa näitä rikastuttajia, muutan Unkariin enkä maksa enää veroja Suomen valtiolle !!!
   Mulla on oikeus omaan rauhaan omassa asunnossani PERKELE !!!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top