Jyri Nieminen pakoilee rangaistuksensa suorittamista

Murhasta elinkautiseen tuomittu Jyri Nieminen välttelee rangaistustaan, ja hänet on etsintäkuulutettu. Nieminen oli tuomittu käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli 11.06.2020 tuominnut Jyri Niemisen kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä törkeän petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Turun Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomion elinkautiseksi ja rikosnimikkeen murhaksi, ja määräsi Niemisen heti vangittavaksi.

Hovioikeus on tänään antamallaan tuomiolla katsonut Somerolla 9.6.2019 tapahtuneen vuonna 1998 syntyneen naisen kuoleman olleen murha. Hovioikeus tuomitsi tekoon syyllistyneen vuonna 1995 syntyneen miehen murhasta ja muista samalla kertaa tuomituista rikoksista elinkaudeksi vankeuteen.  Lisäksi hovioikeus korotti kärsimyskorvauksia.

Käräjäoikeudessa syyttäjät olivat pitäneet murhaa ensisijaisena syytekohtana, mutta oikeus oli päättänyt toisin. Taloudellisissa vaikeuksissa ollut Nieminen oli houkutellut entisen seurustelukumppaninsa Milla Arosen  yöaikaan syrjäiselle metsäalueelle, jossa tekijä oli tappanut tämän. Nieminen oli saanut haltuunsa Arosen matkapuhelimen, verkkopankkitunnukset sekä pankkikortin, ja käyttänyt uhrin tietoja lainahakemuksiin ainakin 57.400 euron edestä, ja yrittänyt nostaa pankkiautomaatilla seuraavana aamuna tilille maksettua 2.500 euron lainaa.

Arosen ruumis oli jäänyt kateisiin.  Omaiset veivät asian hovioikeuteen, joka katsoi että teko oli tehty suunnitelmallisesti taloudellisen hyödyn saamiseksi ja siten vakaasta harkinnasta, ja oli hovioikeuden arvion mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Poliisin mukaan kateissa oleva Nieminen ei ole vaarallinen.

1 Comment

  1. Snif
    9.7.2021 12:19

    Juu, eihän ne naisen surmaajat ole vaarallisia.
    Kysyisipä virkavalta murhatun naisen omaisilta asiaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top