Kaapattu bussi väkijoukkoon: 5 menehtynyttä, yli 20 luokkaantunutta Etelä-Kiinassa

Viisi jalankulkijaa on menehtynyt ja 21:tä hoidetaan sairaaloissa tahallisen päälleajon jälkeen Kiinassa. Tapaus sattui Fujianin maakunnassa Longyanin kaupungissa, 15.20 paikallista aikaa. Yhden menehtyneen kerrotaan olevan poliisi.

Uutiskuvissa poliisin näytetään ottavan kiinni tekijää, jonka kerrotaan käyttäytyneen hyökkäävästi vielä bussista poistuttuaan. Uutistoimiston mukaan epäilty oli hyökännyt naispuolisen matkustajan kimppuun ennenkuin otti bussin kontrolliinsa. Longyanin poliisin mukaan tekijä on kiinniotettuna, mutta häntä ei ole vielä tunnistettu.

Kiinassa on sattunut joitain vastaavanlaisia tapauksia aiemminkin. Marraskuussa tänä vuonna auto ajoi lasten joukkoon Liaoningin maakunnassa, tappaen viisi ja vahingoittaen vähintään 19:ta. Tekoa pidetään laajennettuna itsemurhana. Lokakuussa kolme henkilöä sai surmansa samankaltaisessa tapauksessa Zhejiangissa.

Hunanin provinssissa, kolme kuukautta aiemmin, mies ajoi kuorma-autolla ihmisten yli, tappaen 11 ja vahingoittaen 44:ää. Tekijä oli myös käynyt ihmisten kimppuun veitsellä aseistautuneena. Näissä tapauksissa ilmenee siis jokin trendi, ja niillä on yhteisiä piirteitä Loimaalta eteläiseen Kiinaan asti. Jäämme odottamaan Kiinan poliisin tutkimuksien tuloksia, mm. tekijän motiivin suhteen.

Asiasta kertoi 25.12.2018 The Week (Intia): China, 5 dead, 21 wounded as hijacked bus crashes into pedestrians.

1 Comment

  1. Alexander Stubb
    6.3.2019 11:50

    Islam on Rauhan uskonto, ei mulla muuta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top